Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαιρώνειας


Ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση και σε πείσμα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαιρώνειας να συνεχίζει να υπερασπίζεται με σθένος το δικαίωμά τους ως τοπική κοινωνία για "ήπιας μορφής ανάπτυξη" παράλληλα με την ανάδειξη του αρχαιολογικού τους χώρου, εγκαινιάζεται εν τέλει η επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου της ιστορικής κωμόπολης.
Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαϊου 2009, στις 18:30 το απόγευμα ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Χαιρώνειας την… κορδέλα θα κόψουν η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ άγνωστο παραμένει εάν τελικά παραστεί και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς.
Θυμίζουμε πως το υποέργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2000-2006.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως το πρόσφατο ΔΣ του Δήμου μας έλαβε ομόφωνη απόφαση να εκδώσει ΨΗΦΙΣΜΑ υποστήριξης «στο δίκαιο αγώνα των Δημάρχων Χαιρώνειας και Δαύλειας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η επένδυση της ENELCO για κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαιρώνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: