Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ημερίδα στο ΠΕΠΑΛ Άμφισσας για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο Κλάδος Μεταλλουργίας της #MYTILINEOS στους νέους Τεχνικών Επαγγελμάτων

 


Η κα Α. Κατσανάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων με Τοπικούς Φορείς για το Αλουμίνιον της Ελλάδος, και ο κ. Α. Ζερβός, Προϊστάμενος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας που διοργανώθηκε από το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (ΠΕΠΑΛ) Άμφισσας, με θέμα "Ανάγκες σε επαγγελματικές ειδικότητες στη Φωκίδα και τις όμορες περιοχές", μίλησαν για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο Κλάδος Μεταλλουργίας της #MYTILINEOS στους νέους Τεχνικών Επαγγελμάτων, παρουσιάζοντας τις ειδικότητες των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στις μονάδες της #MYTILINEOS στο Ν. Φωκίδας  (Δελφοί – Δίστομον και Ευρωπαϊκoί Βωξίτες) και στη Βοιωτία (Αλουμίνιον της Ελλάδος, ΕΠΑ.ΑΛ.ΜΕ). 

Επιπλέον, επεσήμαναν τη δυναμική ανάπτυξη του Κλάδου της Μεταλλουργίας τα επόμενα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη την αξία του αλουμινίου ως μέταλλο για τη μετάβαση στη νέα εποχή.  Μιλώντας για τις δεξιότητες που οι σημερινές επιχειρήσεις αναζητούν στους νέους εργαζόμενους, ο κ. Ζερβός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για τη #MYTILINEOS εκτός των τεχνικών γνώσεων, ιδιαίτερη αξία αποκτούν οι ανθρωποκεντρικες δεξιότητες (soft-skills), στις οποίες η εταιρεία επενδύει διαχρονικά τοποθετώντας τις μεταξύ των σημαντικών παραμέτρων για την πρόοδο και αποτελεσματικότητα των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: