Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Town By The River Festival : Ξεκινά την Πέμπτη 13/6 ως την Κυριακή 16/6 στις Πηγές της Κρύας στη Λιβαδειά

 


Πρόσκληση

Ο Πολιτιστικός Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Αναπνοή», ο Δήμος Λεβαδέων και το Εμπορικό Επιμελητήριο Βοιωτίας σας καλούν στο τρίτο Town By The River Festival που  ξεκινά την Πέμπτη 13/6 ως την Κυριακή 16/6 δίπλα στις πηγές της πανέμορφης Κρύας στη Λιβαδειά. Ένα τετραήμερο που ο ουρανός γεμίζει χρώμα, γέλιο, τέχνη και μουσική στην μεγάλη γιορτή της πόλης. Ένα πολυθεματικό φεστιβάλ που κατάφερε να αναγνωριστεί και να αποκτήσει χώρο ανάμεσα στα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας και ξεχώρισε για την μοναδική πολιτιστική του ταυτότητα. Η μοναδικότητα του Town By The River Festival στη χώρα μας έγκειται στο ότι συγκεντρώνει ταυτόχρονα πολλές διαφορετικές πολιτιστικές δραστηριότητες με μια “πειραματική” διάθεση να αναμειγνύει και να συνθέτει διαφορετικές δραστηριότητες, αξιοποιώντας σημαντικά το πολιτιστικό δυναμικό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.


To πρόγραμμα του τρίτου Town By The River Festival είναι ιδιαίτερα επιμελημένο με τρόπο ώστε να μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει όλες τις δραστηριότητες. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στο πανέμορφο ποτάμι της Έρκυνας με εκδηλώσεις που κυριαρχεί το μυθολογικό στοιχείο. Φέτος ξεχωρίζουν οι δυο μεγάλες συναυλίες του Γιάννη Κότσιρα και του Πάνου Βλάχου στις 15 και 16 αντίστοιχα, η συναυλία με τα τοπικά συγκροτήματα της πόλης μας και το Bucket Drumming. Ένα πλήθος εκδηλώσεων, εικαστικά δρώμενα, μουσική, κινηματογράφος, παρουσιάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και γελοιογραφίας, βιβλίο, οικολογία και ανακύκλωση, αστρονομία, παιδικές δραστηριότητες, river και aerial yoga show, πεζοπορικές αναζητήσεις και φυσικά οι δυο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του ΑΚΟΛ o νυχτερινός αγώνας δρόμου “Night Run 3” και ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας “Levados Mountain Bike 2024” που συγκεντρώνουν πλήθος θεατών και αγωνιζομένων από όλη τη χώρα. Στην Κρύα θα λειτουργεί και θα αναμεταδίδει ζωντανά το διαδικτυακό ραδιόφωνο “Αναπνοή Radio” ενώ οι παραγωγοί του θα φροντίζουν για την μουσική στο χώρο. Παράλληλα θα λειτουργεί το φεστιβάλ Γαστρονομίας “ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ…ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ” που θα περιλαμβάνει τοπικά προϊόντα και επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις. Περισσότερα για το πρόγραμμα στο site του Φεστιβάλ https://townbytheriver.gr/tbtrf3/events/.





Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν και συμμετέχουν:

Το Γραφείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λεβαδέων, τον Γιάννη Γερούλια για την πολύτιμη συνεισφορά του, τον εικαστικό Αλέκο Τσαμάτη, την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, την ομάδα εθελοντών την δημοτικής κοινότητας του Δήμου Λεβαδέων “Αλλά – ΖΟΥΜΕ την Πόλη Μας”, το Artifact, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την κάλυψη που μας παρέχει, την Ελληνική Ένωση Ερευνάς και Διάσωσης, την Συντονιστική Επιτροπή Τέχνης και Πολιτισμού Λιβαδειάς της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και το Fortepiano, τον  Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας, την SP Custom Guitars, τον Αναρριχητικό Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Λιβαδειάς, το Yoga studio Dansado, την Τίνα Πούλου και την Δελογιάννη Πένη, Χριστίνα Κορογιάννου και τέλος τον  Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς και τους παραγωγούς του “Αναπνοή Radio” και τους εθελοντές του Πολιτιστικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου “Αναπνοή” για την ακούραστη βοήθειά τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την πολύτιμη βοήθειά τους, τον Δήμο Λεβαδέων και τον δήμαρχο Δημήτρη Καραμάνη και το Εμπορικό Επιμελητήριο Βοιωτίας. 

 

To Town By The River Festival

Το πολυθεματικό Town By The River Festival διοργανώνεται κάθε χρόνο στα μέσα Ιουνίου στην Λιβαδειά στην πανέμορφη περιοχή δίπλα στις πηγές της Έρκυνας στην Κρύα. Πρόκειται για μια γιορτή η οποία δίνει την δυνατότητα έκφρασης σε καλλιτέχνες και δημιουργικούς ανθρώπους και επιχειρεί την γνωριμία της τοπικής κοινωνίας με τις σύγχρονες μορφές της τέχνης και γενικότερα με ό,τι μπορεί να θεωρηθεί πολιτιστικό στοιχείο. Μια συνάντηση τέχνης, δραστηριοτήτων και δρώμενων από την οποία επιχειρείται η δημιουργία νέων προσωπικών και καλλιτεχνικών δεσμών με στόχο την πραγματοποίηση διαχρονικών πολιτιστικών συμπράξεων. Η μοναδικότητα του φεστιβάλ στη χώρα μας έγκειται στο ότι συγκεντρώνει ταυτόχρονα πολλές διαφορετικές πολιτιστικές δραστηριότητες με μια “πειραματική” διάθεση να αναμειγνύει και να συνθέτει διαφορετικές δραστηριότητες.



 





Περισσότερα για το Town By the River Festival

Η ιδέα διοργάνωσης του φεστιβάλ ξεκίνησε το 2021 όταν ο Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος – “Αναπνοή” στην προσπάθεια του να διερευνήσει τις πολιτιστικές δυνατότητες της περιοχής, συναντήθηκε και συζήτησε με ένα σημαντικό κομμάτι του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης της Λιβαδειάς. Τα συμπεράσματα, εκτός άλλων, οδήγησαν στην δημιουργία του “Town By The River Festival” ….που δεν ήταν τίποτε άλλο εκτός από αυτό που θέλαμε να δούμε στην πόλη μας.

Μια ομάδα ανθρώπων από τον Πολιτιστικό Καλλιτεχνικό Σύλλογο – “Αναπνοή” με αρκετή εμπειρία στην διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων ανέλαβε το 2022 να διοργανώσει το πρώτο Town By The River Festival. Αυτή η πρώτη εκδήλωση σκοπό είχε στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και να αποκτήσει την δυναμική ώστε σταδιακά να δημιουργηθεί ένα σημαντικό ετήσιο φεστιβάλ με πολλές και παράλληλες εκδηλώσεις διάφορων μοντέρνων καλλιτεχνικών ρευμάτων, μουσικών και εικαστικών και δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες. Το πρώτο φεστιβάλ διοργανώθηκε στην πανέμορφη Κρύα και στηρίχθηκε πολύ από το κοινό. Πολύ μεγαλύτερο σε συμμετοχές αλλά και δημοσιότητα ήταν το δεύτερο φεστιβάλ το 2023 που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και αναδείχτηκε πλέον σαν εθνικό φεστιβάλ.

Φέτος το τρίτο φεστιβάλ Town By The River Festival 3 μεγαλώνει, θα είναι τετραήμερο με περισσότερες δραστηριότητες. Σε αυτή την προσπάθεια μας έχουμε την σημαντική βοήθεια του Δήμου Λεβαδέων, την ηθική και υλική υποστήριξη της κοινωνίας, των φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

Στόχοι του Town By the River Festival

Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι το Town By The River Festival να γίνει πολυήμερο να αναδειχθεί περισσότερο και να αναπτυχθεί σε όλη την πόλη της Λιβαδειάς με κέντρο των εκδηλώσεων την πανέμορφη Κρύα. Αναδεικνύοντας την πόλη ως πολιτιστικό σημείο αναφοράς και τόπο πολιτιστικών συμπράξεων.

·        Η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας ντόπιων καλλιτεχνών με καταξιωμένους καλλιτέχνες και εικαστικούς του ευρύτερου χώρου

·        Η ανάδειξη ενίσχυση και δημιουργία ισχυρού τοπικού και καλλιτεχνικού δυναμικού

·        Η ανάδειξη και ενίσχυση ντόπιων μουσικών και συγκροτημάτων που έχουν δημιουργήσει πρότυπες συνθέσεις επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά

·        Η παρουσίαση και γνωριμία με νέα εικαστικά ρεύματα και τάσεις

·        Η ανάδειξη και ενίσχυση και άλλων μορφών τέχνης και εικαστικών δρώμενων

·        Η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας ντόπιων καλλιτεχνών με καταξιωμένους μουσικούς και εικαστικούς του ευρύτερου χώρου

·        Η ανάδειξη δραστηριοτήτων που προάγουν την ποιότητα ζωής των πολιτών




Δεν υπάρχουν σχόλια: