Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024🌲 Το #ΥΠΠΟ διοργανώνει και φέτος την επικοινωνιακή δράση, με ελεύθερη είσοδο


 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο φετινό εορτασμό έχει προγραμματίσει τις κάτωθι δράσεις:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο φετινό εορτασμό των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών έχει προγραμματίσει τις κάτωθι δράσεις:

1) Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου
Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
10.00 – 12.00
« Ανασυνθέτοντας την αρχαία ελληνική τέχνη»
Εκπαιδευτική δράση για παιδιά Γυμνασίου
Βιωματικό εργαστήριο με την παραγωγή αντιγράφων πρωτότυπου εκθέματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.
2)ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΒΕΙΡΙΟΥ
Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
10.00 π.μ.-12 π.μ.
Ο αρχαιολογικός χώρος του Καβιρείου βρίσκεται 6 χλμ δυτικά της Θήβας, χωρίς να είναι ορατός από μακριά. Οι μικροί λόφοι, που τον περιστοιχίζουν, εξασφαλίζουν πλήρη απομόνωση, όπως ακριβώς επέβαλλε και ο μυστηριακός χαρακτήρας της λατρείας των καβίρων . Υπήρξε σημαντικό ιερό και μαντείο και η λειτουργία του τοποθετείται χρονικά από την αρχαϊκή περίοδο έως τα ρωμαϊκά-μεταχριστιανικά χρόνια. Τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου είναι ο ναός, το θέατρο, η στοά, τα κυκλικά και ελλειψοειδή κτήρια και ο περίβολος του ιερού χώρου.
Η δράση αφορά σε μια δημιουργική και θεματική περιήγηση στο αρχαίο θέατρο του Καβιρείου, που θα ανοίξει τις πύλες του στα παιδιά για πρώτη φορά . Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου. Έχει ως στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο και την μακραίωνη ιστορία του. Στη συνέχεια θα κληθούν να μυηθούν στον μαγευτικό κόσμο του αρχαίου θεάτρου με ένα μικρό θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστές τους ίδιους, με κύριο στόχο την ενεργητική και βιωματική γνώση αλλά και την ευαισθητοποίησή τους στην προστασία της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα μνημεία μάρτυρες του παρελθόντος, δεν στέκονται ακίνητα μέσα στο χρόνο αλλά κοινωνικοποιούνται, καθώς εντάσσονται στην καθημερινότητα των πολιτών ως ζωντανοί οργανισμοί.
Τηλέφωνο/Όνομα επικοινωνίας για το κοινό στη διάρκεια του εορτασμού:
Ευτυχία Κουρούνη, 2262023559 (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΒΙΡΕΙΟΥ)
Εύη Τσώτα,2262023559 (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΒΙΡΕΙΟΥ)
Γεωργία Ψαρρού (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: