Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ένα οργανωμένο και δομημένο περίπτερο που ανέδειξε τους βασικούς τομείς της αναπτυξιακής της στρατηγικής, τη Βιομηχανία, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, την Επιχειρηματικότητα και τον Πρωτογενή Τομέα με έμφαση τα αγροδιατροφικά προϊόντα.






Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας και οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να ενημερωθούν για τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, τους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους που διαθέτει. 

Η θετική ανταπόκριση και η μεγάλη προσέλευση του κοινού και επαγγελματιών στο περίπτερο επιβεβαίωσε την ιδιαίτερη θέση που κατέχει η Στερεά Ελλάδα ως περιοχή με ισχυρό αναπτυξιακό και τουριστικό ενδιαφέρον.

Ειδικά, τα προϊόντα αγροδιατροφής προσέλκυσαν μεγάλο ενδιαφέρον, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του κλάδου και τη δυνατότητά του να πρωταγωνιστήσει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου ημέρα ειδικά αφιερωμένη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία, με την παρασκευή συνταγής με πέστροφα Καρπενησίου και όσπρια Πισσώνα Ευβοίας, συμβάλλοντας περαιτέρω στην ανάδειξη και προώθηση των εξαίρετων τοπικών μας εδεσμάτων.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορευτικά τα Παραρτήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Λιβαδειάς και Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Γαλάνης μετά το τέλος της έκθεσης, δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή μας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί για εμάς μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδείξουμε το αναπτυξιακό δυναμικό της Στερεάς Ελλάδας. Η παρουσία μας επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας για στήριξη της επιχειρηματικότητας, του πρωτογενούς τομέα, του πολιτισμού και του τουρισμού. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τα εξαιρετικά προϊόντα και τις δυνατότητες της Περιφέρειάς μας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια, και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους επαγγελματίες της περιοχής μας. Η ανταπόκριση του κοινού μάς γεμίζει αισιοδοξία και ενέργεια να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: