Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

4η Συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "MUST-a-Lab" στο Δήμο Λεβαδέων

 


Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στο γραφείο του Δημάρχου Λεβαδέων η 4η Συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MUlti-STakeholder Labs for migrants and stakeholders (MUST-a-Lab): Εργαστήρια πολλαπλών φορέων για μετανάστες και εμπλεκόμενους φορείς»

Η νεοσυσταθείσα Τοπική Επιτροπή του εν λόγω Ευρωπαϊκού Προγράμματος, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Δημήτρη Κ. Καραμάνη, αποτελείται από την Αντιδήμαρχο Λεβαδέων κ. Κατερίνα Παπαβασιλείου, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γιώτα Χουλιάρα-Σιδερά καθώς και τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λεβαδέων κ. Ανδρέα Σταματάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής Αναφοράς ενημερώθηκαν διεξοδικά από την Ομάδα Έργου αναφορικά με τον σκοπό, την πορεία του Προγράμματος καθώς και τις προτάσεις που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια των Εργαστηρίων Πολιτικών Ένταξης για τον σχεδιασμό βελτιωμένων τοπικών στρατηγικών ένταξης. Συγκεκριμένα, κατόπιν σχολαστικής αναφοράς των προτάσεων που είχαν διατυπώσει μετανάστες και φορείς - που εμπλέκονται στην ένταξη - εξετάστηκαν και αναλύθηκαν από την Τοπική Επιτροπή Αναφοράς τρόποι υλοποίησης δράσεων και βελτίωσης υπηρεσιών που θα διευκολύνουν την υποστήριξη και την ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Κ. Καραμάνης ευχαρίστησε τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής καθώς και τα μέλη της Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την ουσιαστική συμμετοχή τους στη συνεδρίαση και τη συνεισφορά τους στο σχεδιασμό δράσεων με σκοπό την ανάδειξη βελτιωμένων τοπικών πολιτικών ένταξης. Επίσης, ο κ. Καραμάνης επεσήμανε ότι τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα καθιστούν αναγκαία τη συνεργασία φορέων και υπηρεσιών του Δήμου για την καθιέρωση των καλών πρακτικών και την αναπαραγωγή τους και σε άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: