Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Τριήμερο δράσεων με ελεύθερη είσοδο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο!

 


🎉🏛 Τριήμερο δράσεων με ελεύθερη είσοδο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο!
[English below]
Στις 26 και 28 Μαΐου 2023 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο 🌿 «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», με τις με τις παρακάτω θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου:
📍 Την Παρασκευή 26 Μαΐου στη Μόνιμη Έκθεση Γλυπτών ώρα 11:00- 12:00 με θέμα 🌊 «Ποτάμιοι θεοί» και ώρα 12:00- 13:00 με θέμα «Απεικονίσεις φυσικού –αστικού τοπίου σε έργα της Συλλογής Γλυπτών» και
📍 Την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 12:00- 13:00 στη Μόνιμη Έκθεση Γλυπτών με θέμα 🌻 «Φυτά και υπαίθριο περιβάλλον στα αρχαία ελληνικά ιερά»
👉 Για τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής, δείτε εδώ: https://www.namuseum.gr/.../panellinia-drasi-toy.../
Στις 26 και 27 Μαΐου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων με δύο συναρπαστικές παρουσιάσεις:
📍 Παρασκευή 26 Μαΐου, ώρα 13:00. Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει ένα σύνολο από αρχαίες θερμοφόρες που δεν είχαν ποτέ εκτεθεί. Αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες και τους ξεναγούν στα μυστικά της αρχαίας ίασης 🩺
👉 Για τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής, δείτε εδώ:
📍 Σάββατο 27 Μαΐου, ώρα 19:00. 🚶‍♀️Ιστορικός περίπατος γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μια ιστορία που ξεκινάει πριν από δύο αιώνες, από ένα οικόπεδο που ήταν αμπέλι, κατόπιν έγινε λέσχη των Βαυαρών στρατιωτών, σημείο ανέγερσης του μεγαλύτερου Μουσείου του αρχαίου κόσμου, τόπος αγωνιώδους απόκρυψης αρχαιοτήτων εν όψει πολέμου, εμβληματικό σημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Κατοχή, μάρτυρας της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κιβωτός αστείρευτων εκθέσεων. Ένας μικρός τόπος στην καρδιά της Αθήνας, που έζησε τη γέννηση και τις περιπέτειες μιας ολόκληρης χώρας.
Για τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής, δείτε εδώ: https://cityfestival.thisisathens.org/istorikos.../...

Δεν υπάρχουν σχόλια: