Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Στο “χείλος του γκρεμού” λιανεμπόριο και εστίαση - Tι λένε οι εκπρόσωποι των ΜμΕ της Θήβας στην εκπομπή Στέρεα Λόγια


 Κρίσιμο τεστ για την ελληνική κυβέρνηση και την προσπάθειά της για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα αποτελέσει h λειτουργία toy click away και toy click in shop στο λιανεμπόριο καθώς θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των σχολείων, την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νόμο και το άνοιγμα της εστίασης υπό τις προϋποθέσεις που ήδη προκαλούν αντιδράσεις.

Τα οριζόντια και άδικα εν μέρει lock down σύμφωνα με τους εμπόρους της Θήβας δημιούργησαν ανεπούλωτες πληγές στο λιανεμπόριο το οποίο θα μπορούσε να λειτουργεί τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το λουκέτο για πολλές επιχειρήσεις του κλάδου όπως σημειώνει στην εκπομπή Στέρεα Λόγια ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Θήβας Τάσος Σαμιώτης είναι αναπόφευκτο ότι μέτρα στήριξης κι αν εξαγγείλει στην παρούσα φάση η κυβέρνηση.

Κούρεμα χρεών και δάνεια με εγγύηση του δημοσίου

Οι απώλειες για το λιανεμπόριο είναι τεράστιες και μονόδρομος για την επιβίωση των επιχειρήσεων που θα αντέξουν μέχρι το ξέφωτο της πανδημίας είναι το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους και δάνεια μέσω των τραπεζών με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Με την πλάτη στον τοίχο είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης που και κλειστά παραμένουν και έξοδα έκαναν για να ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα υγειονομικά πρωτόκολλα μεταξύ των δύο πανδημικών κυμάτων.

Ούτε λόγος όπως επισημαίνουν για το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων μόνο σε εξωτερικούς χώρους στην καρδιά του χειμώνα με μόνη την επιδότηση των θερμαντικών σωμάτων.

Στο σφυρί ο εξοπλισμός καταστημάτων

Δραματικά είναι τα δεδομένα για τις επιχειρήσεις του κλάδου στη Θήβα καθώς ήδη περίπου 12 καταστήματα εστίασης έχουν αποφασίσει το λουκέτο βγάζοντας στο σφυρί των εξοπλισμό τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του κλεισίματος της επιχείρησης.

Κούρεμα ιδιωτικού χρέους και επιστρεπτέων προκαταβολών, κάλυψη στο 100% των ασφαλιστικών εισφορών στο 6μηνο της κρίσης αποτελούν μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στην επιβίωση της εστίασης.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί μετά τα αναλυτικά γεγονότα του σταρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: