Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Μαθήματα ηγεσίας από τον Δήμαρχο Αλιάρτου - Θεσπιέων κ. Γιώργο Ντασιώτη: Είναι πολύ σημαντικό γεγονός η υπεύθυνη στάση όλων σε αυτή τη φάση της πανδημίας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να την ελέγξουμε

 


Σύμφωνα με τη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων από τη Δευτέρα 11-1-2021 θα επαναλειτουργήσουν τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία).

Από την πλευρά του Δήμου, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για την επαναλειτουργία τους. Με απόφαση της Δημοτικής αρχής και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  επεκτάθηκαν οι τρίωρες συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας σε εξάωρες. Το επιπλέον μισθολογικό  κόστος καλύπτεται από το Δήμο.

Επίσης, με ευθύνη του Δήμου σε όλα τα σχολεία θα υπάρχει επάρκεια αντισηπτικών.

Τέλος σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου αύριο, Σάββατο 09-01-2021,θα διενεργηθούν δωρεάν rapid test στους Δασκάλους,Νηπιαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό των Σχολείων, ενώ κάθε Παρασκευή θα γίνεται επαναληπτικό test.

 Παρά την ετοιμότητα του Δήμου, αλλά και της ανάγκης να επανέλθουν τα παιδιά στα σχολεία τους, όπως και όλοι μας στην κανονικότητα, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το χρόνο επαναλειτουργίας τους, με δεδομένο πως ο Δήμος μας βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών μέτρων, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς.   

Ωστόσο, τα σχολεία επαναλειτουργούν, σύμφωνα με την απόφαση  της Πολιτείας και, ως εκ τούτου, επισημαίνουμε σε όλους την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες, εφόσον υπάρχει ενεργό κρούσμα ή πρόσφατη στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο περιβάλλον τους να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι για όσο διάστημα προβλέπεται, κατόπιν υπόδειξης των γιατρών-ειδικών.

Είναι πολύ σημαντικό γεγονός η υπεύθυνη στάση όλων σε αυτή τη φάση της πανδημίας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να την ελέγξουμε.

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: