Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση του "Λέανδρου"

 


Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι υπηρεσίες και όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν ουσιαστικά όλη τη Στερεά Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, τις ισχυρές βροχοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους και τον ισχυρό παγετό.

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός προχώρησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής σε τηλεδιάσκεψη με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας και τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, ενώ παραμένει ανοιχτή η επικοινωνία με όλους τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ.

 

Όπως επισημάνθηκε, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 29 σημεία αποθήκευσης και διάθεσης αλατιού με επαρκείς ποσότητες, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα 35 ιδιόκτητα και περί τα 250 έτοιμα προς μίσθωση εκχιονιστικά μηχανήματα, γκρέιντερ, αλατιέρες και πολυμηχανήματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν, όπου παραστεί ανάγκη.

 

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης συμμετείχε σε ευρεία τηλεδιάσκεψη, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και συναρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Υποδομών, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρειες, ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ.Ε., παραχωρησιούχοι αυτοκινητοδρόμων και λοιποί), ώστε να επικαιροποιηθεί - επιβεβαιωθεί ο εθνικός συντονισμός των δυνάμεων για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας.

 

«Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου «Λέανδρος». Όμως, κάθε φαινόμενο θέλει προσοχή από όλους μας. Παρακαλώ να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας και να τηρούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.






Δεν υπάρχουν σχόλια: