Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών : οι εκδηλώσεις για το επετειακό έτος 2021

 

Φίλες και Φίλοι,

Παρά το τσουχτερό κρύο η μέρα έχει μεγαλώσει. Έχουμε βέβαια ακόμα δύο χειμωνιάτικους μήνες μπροστά μας αλλά θα έρθει η άνοιξη!
Έτος επετειακό το 2021, συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και, ελπίζουμε, έτος απελευθέρωσης από τον κορωνοιό!
Ας σημειώσουμε τα εξής:
-13-26 Ιουνίου: ΔΕΛΦΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: Εντατικά διεπιστημονικά Σεμινάρια για μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες καθώς και επιλεγμένους προπτυχιακούς φοιτητές.
Θέμα Σεμιναρίων 2021 : Cultural Politics in Europe: Ideologies, National 'Traditions' and Transnational /Transcultural Relations.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων : 28 Φεβρουαρίου 2021
-Ιούλιος, τέλος πρώτου δεκαημέρου ( οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς) : ANATOLI VASILIEV: Μέθοδος εργασίας.
Πενθήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με performances, εργαστήρια, διαλέξεις. Η εκδήλωση θα οριστικοποιηθεί στις αρχές της άνοιξης.
-3-5 Σεπτεμβρίου: Συνέδριο Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ/Η ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ. Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821 και οργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
-Συνέδριο για τη ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που υπήρξε το κύριο αποτέλεσμα της Επανάστασης.
Επιστημονική εποπτεία: Θάνος Βερέμης, ομ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του ΔΣ του Ε.Π.Κε.Δ. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.
-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΣ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Επίσης σχεδιάζονται ( πάντοτε κορωνοιού …επιτρέποντος), συμπόσια, εικαστική έκθεση με θεματική από την Ελληνική Επανάσταση, έκθεση φωτογραφίας τον Οκτώβριο σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο και τον Πλάτωνα Ριβέλλη, εκδόσεις κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: