Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Έτοιμος ο δήμος Τανάγρας για την επαναλειτουργία των σχολείων από Δευτέρα 11/1/2021

 Καθ’ όλα έτοιμος είναι ο Δήμος Τανάγρας καθώς έχει συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, και με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων, στην ομαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Με συντονισμένες ενέργειες, υπό την εποπτεία του Δημάρχου Βασίλη Περγάλια, έχουν πραγματοποιηθεί τα παρακάτω:
-Για πρώτη φορά ένας μεγάλος αριθμός καθαριστριών βρίσκονται σε όλες τις σχολικές μονάδες και έχουν αναλάβει εργασίες καθαρισμού τους από την Πέμπτη 7/1/2021.
-Σήμερα, Παρασκευή 8/1/2021 έγιναν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των δημοτικών, των Νηπιαγωγείων και των Παιδικών σταθμών. Οι απολυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν από πιστοποιημένη εταιρεία με άρτια καταρτισμένο προσωπικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και με ψεκασμό του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων με χρήση ειδικού απολυμαντικού κατάλληλο και για τον coronavirus (εγκεκριμένου από τον ΕΟΦ). Το συγκεκριμένο απολυμαντικό δρα σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο.
-Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου πραγματοποιήθηκαν εργασίες, όπου κρίθηκε απαραίτητο, στους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων, όπως εργασίες κλαδέματος, αποχορτισμών και καλλωπισμών.
-Ο Δήμος προμηθεύτηκε έγκαιρα τις μάσκες που αναλογούν στα σχολεία μας, με σκοπό την υψηλή προστασία των εκπαιδευτικών και μαθητών μας. Έχει ήδη αρχίσει η παράδοσή τους στους Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων από την Πέμπτη 7/1/2021.
Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, δηλώνει ότι:
“Στο Δήμο Τανάγρας έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον για μαθητές κι εκπαιδευτικούς.
Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε, αλλά έχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε γρήγορα, άμεσα και με επιτυχία ως Δήμος στις απαιτήσεις της κατάστασης. Καθημερινά είμαστε σε ετοιμότητα να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη χρειαστεί.
Ως πολίτες δεν έχουμε επιλογές από το να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως με τις ευπαθείς ομάδες και αλληλέγγυοι προς τον συνάνθρωπό μας.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές από την “μάχη” με την πανδημία.
Εύχομαι προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου καλή και ασφαλή επάνοδο των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην κανονικότητα. ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: