Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα - Τι προβλέπει η απόφαση της ΑΑΔΕ

Τη δυνατότητα να επαναφέρουν στην κυκλοφορία τα «παροπλισμένα» τους αυτοκίνητα έχουν οι ιδιοκτήτες τους πληρώνοντας τέλη με το μήνα.
Σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που βρίσκονται σε ακινησία μπορούν να τα επαναφέρουν στην κυκλοφορία για παράδειγμα για ένα μήνα καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο 1/12 των ετήσιων τελών, τα 2/12 του ποσού των τελών κυκλοφορίας για όλο το έτος αν επιθυμούν να άρουν την ακινησία για δύο μήνες, κ.ο.κ.
Όπως επισημαίνεται, η επιλογή του χρονικού διαστήματος της άρσης της ακινησίας είναι δεσμευτική και δεν δίνεται η δυνατότητα εντός του 2020 να γίνει εκ νέου άρση της ακινησίας και κυκλοφορίας του οχήματος με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με αναλογική καταβολή.
Στην περίπτωση που ο κάτοχος του αυτοκινήτου ενώ έχει επιστρέψει εμπρόθεσμα τα στοιχεία κυκλοφορίας στη Δ.Ο.Υ. και έχει θέσει εκ νέου το όχημα σε ακινησία, επιθυμεί να άρει και πάλι την ακινησία, μπορεί να το κάνει καταβάλλοντας όμως τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας αφαιρουμένου του ποσού που έχει ήδη καταβληθεί. Διαβάστε αναλυτικά https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1615508/teli-kukloforias-me-to-mina--ti-problepei-i-apofasi-tis-aade

Δεν υπάρχουν σχόλια: