Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Γ. Μουλκιώτης: Κωμικοτραγική απάντηση Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη ζημιά από τις συνεχιζόμενες κλοπές μετασχηματιστών

Σε απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Μουλκιώτη σχετικά με τις συνεχιζόμενες κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ ΑΕ στον νομό Βοιωτίας, προέβη χθες το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η εν λόγω, σύντομη κατά τα άλλα απάντηση, μόνο ως κωμικοτραγική μπορεί να χαρακτηριστεί. 
Την ώρα που η συσσωρευμένη πενταετής ζημία λόγω των κλοπών, υπερβαίνει σε αξία το ποσό των 25 εκατ. Ευρώ και ενώ οι κλοπές συνεχίζονται αμείωτα, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στους αγρότες, αλλά και επιβαρύνει επιπλέον τον Έλληνα φορολογούμενο, το Υπουργείο, χωρίς καμία αιδώ, με την απάντησή του, αναφέρει ότι «o ∆Ε∆∆ΗΕ δρομολογεί έγκαιρα την προμήθεια νέων μετασχηματιστών, προκειμένου να εξασφαλιστούν επαρκή αποθέματα ασφαλείας για την αντικατάσταση των κλαπέντων». 
Ταυτόχρονα, στο ερώτημα εάν εκπονείται επιχειρησιακό σχέδιο αποτελεσματικής αποτροπής της μάστιγας των κλοπών μετασχηματιστών και της συνακόλουθης οικονομικής βλάβης, η απάντηση του Υπουργείου περιορίζεται στην «διερεύνηση της πιθανότητας προμήθειας μετασχηματιστών με τυλίγματα άλλου υλικού, πλην του χαλκού, αλλά και άλλες πιλοτικές δοκιμές αντικλεπτικών συστημάτων».
Αν για το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση της μάστιγας κλοπής μετασχηματιστών, γίνεται με τέτοιου είδους «παιδαριώδεις και ερασιτεχνικές ……  στρατηγικές», τότε πρόκειται για περίεργο μήνυμα προς τους δράστες των κλοπών αλλά και τεράστια πρόκληση προς τους αγρότες, που αγγίζει τα όρια της αναίδειας. Μάλλον κάτι δεν «πάει καλά». 

Από το Πολιτικό Γραφείο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: