Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Επί τάπητος το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων - Στη Λαμία ο κ. Μανώλης Γραφάκος



Το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων παρουσίασε στη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, με συντονιστή συζήτησης τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη. Στη παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων και Προέδρος του ΦοΔΣΑ Στερεάς Θύμιος Καραΐσκος, οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Ο κ. Γραφάκος μίλησε ότι στόχος είναι η σωστή διαχείριση στη διαλογή στην πηγή που θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των απορριμμάτων που θάβουμε από 80% που είναι σήμερα στο 10% μέχρι το 2030 και στην αύξηση της ανακύκλωσης στο 50% από το 10% που είναι σήμερα. Επίσης αναφέρθηκε και στους νέους καφέ κάδους όπου θα πετάμε πλέον τα απόβλητα τροφών, διευκολύνοντας την πρώτη διαλογή που θα γίνεται στις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), όπως περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των Στερεών αποβλήτων.

Με το ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλη Γραφάκο και τους συναδέλφους του πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκησης, μιλήσαμε για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.
Πρωταρχικός στόχος να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, με τρόπο βιώσιμο περιβαλλοντικά και οικονομικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: