Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Καμπανάκι από το Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμοι κ.κ. Δήμαρχοι , όπως καλά γνωρίζετε ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για την πανδημία του κορωνοϊού και για τα μέτρα προφύλαξης που έπρεπε να ληφθούν για την προστασία τόσο των εργαζομένων στους Δήμους όσο και των δημοτών και είχε σταθεί αρωγός όλων των προσπαθειών προς την κατεύθυνση αυτή. 

Αξιότιμοι κ.κ. Δήμαρχοι στην περίοδο αυτή που διανύουμε, όπως καλά γνωρίζετε ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει να υπάρχει και μάλιστα ο κίνδυνος όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά αντίθετα – όπως φαίνεται από τα επιστημονικά δεδομένα – είναι σε έξαρση , σε μεγέθη ίσως και μεγαλύτερα από την περίοδο του Λοκ ντάουν που είχε επιβληθεί.
Επειδή στους Δήμους που είστε επικεφαλής εργάζονται άνθρωποι που υπάγονται στις ευπαθείς / αυξημένου κινδύνου ομάδες.
Επειδή γενικότερα παρατηρούνται φαινόμενα χαλάρωσης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.
Επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς/ υψηλού κινδύνου ομάδες να μην βρίσκονται σε θέσεις back office , όπως προβλέπουν οι αντίστοιχες οδηγίες και εγκύκλιοι.
Επειδή πολλοί πολίτες δεν κάνουν χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις υπηρεσίες των Δήμων που προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν
Παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες , σε συνεργασία με τους γιατρούς εργασίας ( όπου αυτοί υπάρχουν ) και τους υπόλοιπους υπηρεσιακούς παράγοντες ,  ώστε να ληφθούν και να επικαιροποιηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας ( αποστάσεις μεταξύ των υπαλλήλων , επαρκώς αεριζόμενοι χώροι , συντήρηση και ορθή χρήση των κλιματιστικών , χρήση μάσκας από τους πολίτες αλλά και από όποιους άλλους χρειάζεται , σωστός και τακτικός καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων και ιδιαίτερα των κοινόχρηστων , τοποθέτηση υπαλλήλων ευπαθών ομάδων σε back office υπηρεσίες , χορήγηση αντισηπτικών κ.α.) Σε αυτές τις ενέργειες ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς θα είναι δίπλα σας και θα προσφέρει κάθε βοήθεια.
Αξιότιμοι κ.κ. Δήμαρχοι , επειδή δεν φτάνει μόνο η επίκληση της ατομικής ευθύνης για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία που βιώνει όλος ο κόσμος , αλλά χρειάζονται και συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις , είμαστε σίγουροι ότι θα δώσετε το παράδειγμα με τις δράσεις και τις αποφάσεις σας , στα πλαίσια που αναφέρουμε και πιο πάνω , ώστε να περάσει το μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι η υγεία και η ανθρώπινη ζωή αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα όλων μας και θα την προφυλάξουμε έγκαιρα και με τον κατάλληλο τρόπο , χωρίς να δημιουργούνται φαινόμενα φόβου και πανικού τόσο στους εργαζόμενους όσο και στις τοπικές κοινωνίες.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.



ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: