Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την παιδεία οργάνωσαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ


Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Νομοσχέδιο για την παιδεία ….πίσω ολοταχώς» οργάνωσαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ χθες 18 Μαΐου 2020. Η εκδήλωση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια της κυβέρνησης που οδηγούν την παιδεία δεκαετίες πίσω. Ήταν η απάντηση στην προσπάθεια της  να αιφνιδιάσει  εν μέσω πανδημίας τα πολιτικά κόμματα, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους γονείς και τα συλλογικά τους όργανα.  Ήταν η απάντηση στην αυταρχική κυβερνητική προσπάθεια που δυναμιτίζει το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, σαρώνει τη δημοκρατία και ακυρώνει τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του .  
Κεντρικοί ομιλητές ήταν:
Η Μερόπη Τζούφη Αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδονευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρώην Υφυπουργός Παιδείας, αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Παύλος Χαραμής, εκπαιδευτικός, μέλος της γραμματείας του συντονιστικού του του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην πρόεδρος του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ
Ο Ζήσης Καπράνας , δάσκαλος, μέλος του Δ.Σ της ΔΟΕ, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.  
Παρεμβάσεις έγιναν από τους βουλευτές Στερεάς του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, Γιάννη Σαρακιώτη, Μίλτο Χατζηγιαννάκη και από τα μέλη των Διοικητικών συμβουλίων  συνδικαλιστικών φορέων εκπαιδευτικών, Αλεξάνδρα Θαλασσινού και Γιάννη Πάγκαλο.
Παρεμβάσεις έγιναν επίσης μέσω μηνυμάτων από πολλούς εκπαιδευτικούς και γονείς , ενώ απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις, οι οποίες τέθηκαν διαδικτυακά από τους παρακολουθούντες την εκδήλωση.
Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το fb του ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και των άλλων Νομαρχιακών Επιτροπών της Στερεάς καθώς και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή εκπαιδευτικών Αθήνας.
Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην εκδήλωση τόνισαν τον  άκρως αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου το οποίο «κλείνει τα παράθυρα της τάξης,  καθιστά τους μαθητές θύματα μιας διαστρεβλωμένης αντίληψης για την Αριστεία και τους κάνει  δέσμιους του Μεγάλου Αδελφού εφόρου ζωής, διαλύοντας κάθε έννοια λειτουργίας της σχολικής τάξης».
«Η εκπαιδευτική κοινότητα εντείνει τις κινητοποιήσεις της και απαντά σύσσωμη» τονίστηκε στη συζήτηση. Οι φωνές που καλούν να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα πληθαίνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: