Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας κ. Σ. Κορέλα υποδέχθηκε η Αντιπεριφεριάρχης, Φανή Παπαθωμά μαζί με τους Δημάρχους της Βοιωτίας


Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσία Βοιωτίας, κ. Ιωάννη Ζαμάνη,  υποδέχθηκε στο  γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ.  Φανή Παπαθωμά, παρουσία των Δημάρχων Λεβαδέων, κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα, Θηβαίων κ. Γιώργο Αναστασίου, Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια, Αλιάρτου κ. Γιώργο Ντασιώτη, Ορχομενού, κ. Βούλα Καράλη, καθώς και των υπηρεσιακών παραγόντων της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Β, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων της Πολιτικής Προστασίας  των Δήμων.

Ο σκοπός και ο στόχος της Περιφερειακής Ενότητας και των Δήμων της Βοιωτίας καθώς και της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που τυχόν θα προκληθούν καθώς επίσης και η επικαιροποίηση των κοινών δράσεων, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας επενδύει στην έγκαιρη προετοιμασία, τη συνεργασία και το συντονισμό με τους Δήμους την Πυροσβεστική και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να επιχειρούν όσο πιο αποτελεσματικά  μπορούν στις δύσκολες περιπτώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Είμαστε προετοιμασμένοι και τηρούμε όλα τα μέτρα πυρασφάλειας. Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία.  Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ιδιαίτερα φέτος που ξεκίνησε η χρονιά με έναν απρόβλεπτο για την εποχή καύσωνα, καθώς και το γεγονός ότι είχαμε μια καλή χειμερινή περίοδο με πολλές βροχοπτώσεις και αύξηση της ξηρής εύφλεκτης ύλης. Μπήκαμε για τα καλά στην νέα αντιπυρική περίοδο και όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: