Κυριακή, 17 Μαΐου 2020

Επέτειος Μνήμης 19ης Μαΐου -Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - 101 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε!!Από το 1994 η 19η Μαΐου τιμάται ως ημέρα  Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου- επίσημα αναγνωρισμένη από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Επιλέχθηκε η ημέρα αυτή γιατί ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου με σκοπό να ξεκινήσει την δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Με την βοήθεια των Νεοτουρκικού Κομιτάτου με υπεύθυνο τον Τοπάλ Οσμάν-ορκισμένου εχθρού των Ελλήνων- και την καθοδήγηση Γερμανών και Σοβιετικών Συμβούλων του,κήρυξε το μίσος εναντίον των Ποντίων, θέτοντας σε εφαρμογή οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης .

101 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε!!

Η φετινή θλιβερή Επέτειος τιμάται διαφορετικά,ταπεινά αλλά πάντα με σεβασμό στη Μνήμη των 353.000 αγωνιστών και αθώων θυμάτων.
Διεκδικούμε ως Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος από την Διεθνή Κοινότητα να συμπλεύσει στην πορεία του αγώνα μας για Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και να ζητηθεί η απαιτούμενη συγγνώμη από την γείτονα Τουρκία
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του "ΕΥΚΛΕΙΔΗ"

     O Πρόεδρος                                                       Η Γ.Γραμματέας
Τριαντάφυλλος Υφαντίδης                                       Φανή Παναγιώτου
Αντ/δρος ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδος & Νήσων                

Δεν υπάρχουν σχόλια: