Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Σ. Τσιόδρας: Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας - Τα νέα συμπτώματα της νόσου

Για συμπτώματα που μπορεί να οδηγήσουν στην υποψία για τη νόσο Covid-19 τοποθετήθηκε πρόσφατα η επιτροπή επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενημέρωσε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κάνοντας λόγο για «περαιτέρω συμπτώματα που πρέπει να τα γνωρίζουμε όλοι μας».
Όπως σημείωσε, εκτός από τα γνωστά, δηλαδή τον πυρετό, τον βήχα ο οποίος μπορεί να είναι ξερόβηχας αλλά μπορεί και να συνοδεύεται από απόχρεμψη, το λαχάνιασμα ή τη δυσκολία στην αναπνοή, που ήταν τα τρία κύρια συμπτώματα για αυτή τη νόσο, οι επιστήμονες του ΠΟΥ προσέθεσαν τις κρυάδες, το ρίγος-τρεμούλιασμα, τις μυαλγίες, την κεφαλαλγία-πονοκέφαλο, τον πονόλαιμο και την ξαφνική απώλεια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης.
Τα συμπτώματα εμφανίζονται 2 έως 14 ημέρες μετά την έκθεση των ασθενών στον ιό και συνήθως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε 3 με 7 ημέρες. Διαβάστε αναλυτικά... https://www.naftemporiki.gr/story/1593694/s-tsiodras-pou-tha-einai-upoxreotiki-i-xrisi-maskas-ta-nea-sumptomata-tis-nosou

Δεν υπάρχουν σχόλια: