Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Λήψη μέτρων από την Π.Ε. Βοιωτίας για τον ποταμό Παστέλικα – Ενημέρωση από την Αντιπερειάρχη κ. Φάνη Παπαθωμά



Στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης των λεκανών απορροής – ποταμών , σχεδιάζεται η κατασκευή κατάλληλων αντιπλημμυρικών έργων με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τις ανάγκες τους και τις προτεραιότητες.
Ως εκ  τούτου  θα χρηματοδοτηθούν  αυτοτελείς  μελέτες  στα πλαίσια της ολοκληρωμένης  αυτή ς διαχείρισης η οποία εμπεριέχει  δέκα υδατορέματα, συνολικού  Πρ/σμού: 9.262.800 ευρώ.
Ένα εξ αυτών είναι και ο ποταμός Παστέλικας μήκους 70χλμ., του οποίου η μελέτη θα αποτελέσει τη βάση για την εξυγίανσή του.
Σε συνέχεια των ενεργειών της Π.Ε. Βοιωτίας, εστάλη σχετικό έγγραφο στο Δήμο Ορχομενού, για την άμεση σφράγιση όλων των συνδέσεων που παροχετεύουν ακάθαρτα ύδατα και λύματα, τα οποία προέρχονται από αποχετεύσεις οικιών και συνδέονται παράνομα, είτε μέσω των όμβριων υδάτων , είτε μέσω σωληνώσεων με το ποτάμι.
Επίσης οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας, για πολλοστή φορά θα προβούν στον καθαρισμό με μηχανήματα του εν λόγω ποταμού.
Καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε και νέος ψεκασμός από το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
«Για εμάς η προστασία και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας είναι στις κύριες προτεραιότητές μας, καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μας και ανά έτος , καθαριζόταν με μηχανήματα το ποτάμι.
Όσο όμως οι ανεξέλεγκτες και παράνομες παροχετεύσεις ακάθαρτων υδάτων και λυμάτων ρυπαίνουν, το πρόβλημα παραμένει υπαρκτό.
Έτσι λοιπόν, υλοποιούμε διαδικασίες απορρύπανσης και  εξυγίανσης, τόσο για τον Παστέλικα όσο και για τα άλλα εννέα ρέματα.
Δεν θα δεχτούμε να συνεχιστεί ,η περιγραφόμενη αυτή κατάσταση,  που ρυπαίνει και υποβαθμίζει το περιβάλλον , θέτοντας επίσης σε άμεσο κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.







Παράλληλα συνεχίζονται και οι εργασίες καθαρισμού κατά μήκος της Επ. Οδού Κάστρου - Ορχομενού από την Π.Ε. Βοιωτίας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: