Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Καθηλωμένους πάνω από 1000 θεατές άφησε το 11ο Σεργιάνι στην Παράδοση στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας

Φωτογραφίες Icon Pragiannis


Η ποιότητα, ο σεβασμός στη λαϊκή παράδοση,  η άριστη διδασκαλία αλλά κυρίως  η ανεξάντλητη αγάπη για τους παραδοσιακούς χορούς φανερώνονται κάθε χρόνο σε όλο τους το μεγαλείο μέσα από το καθιερωμένο «Σεργιάνι στην Παράδοση» που παρουσιάζει στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς.







 Μια παράδοση που φέτος συμπληρώνει το 11ο χρόνο, σταθερά γύρω από την παρουσίαση μιας ποικιλίας αντιπροσωπευτικών χορών απ` όλη την Ελλάδα, μέσα από τα δεκάδες μέλη του με τον τίτλο «Στιγμές στο χρόνο… μέσα από χορούς και έθιμα λαϊκά». Το φετινό Σεργιάνι πραγματοποιήθηκε εν τέλει τη περασμένη Δευτέρα, στο πλαίσιο των Τροφωνίων 2017, ύστερα από την αναβολή του τον περασμένο Ιούλιο λόγω καιρικών συνθηκών.





Άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών  απέδωσαν υποδειγματικά χορούς από τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά μας, καθηλώνοντας για περίπου τρεις ώρες συνεχόμενα πάνω από 1000 θεατές, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Ανοικτό Θέατρο, μέσα στο φαράγγι της Κρύας.  Με τη ζωντανή ορχήστρα του κ. Ηλία Πλαστήρα και των υποδειγματικών μουσικών του, αποδόθηκαν επίσης και χαρακτηριστικά λαϊκά έθιμα της πλούσιας παράδοσής μας.

Ήσασταν όλοι σας υπέροχοι! Και του χρόνου!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: