Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Στα 60 ευρώ το πριμ στο βαμβάκι της Απονιτροποίησης

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ, οι όροι και προϋποθέσεις για το πριμ Απονιτροποίησης της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Χωρίζεται σε τέσσερις Δράσεις το Μέτρο, με το πριμ για βαμβάκι και ηλίανθο να ορίζεται στα 60 και 32 ευρώ αντίστοιχα, ενώ «τσιμπάει» προς τα πάνω η ενίσχυση για τα δέντρα, σε σχέση με την προδημοσίευση.
Οι δικαιούχοι αναλαμβάνουν ετησίως να θέτουν σε αμειψισπορά γεωργική έκταση, η οποία να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% (≥30%) της συνολικά ενταγμένης έκτασης στη δέσμευση.Οι δικαιούχοι αναλαμβάνουν ετησίως να θέτουν σε αμειψισπορά γεωργική έκταση, η οποία να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% (≥30%) της συνολικά ενταγμένης έκτασης στη δέσμευση.
Παράλληλα στην ίδια απόφαση ορίζονται τα περιεχόμενα των προσκλήσεων για τις Δράσεις 10.01.01 «Προστασία της άγριας ορνιθοπανίδας», 10.1.02 «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας» (58 ευρώ ανά στρέμμα πριμ), 10.01.03 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας» (76,5 ευρώ ανά στρέμμα). Σε συνέχεια της δημοσίευσης της σχετικής απόφασης, αναμένεται η προκήρυξη του Μέτρου εντός των επόμενων εβδομάδων.
Αναλυτικότερα βρείτε εδώ την απόφαση με τον Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής της Απονιτροποίησης.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: