Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Σε αναζήτηση νέου - τρίτου κατά σειρά - χώρου φιλοξενίας των προσφύγων βρίσκεται ο Δήμος Λεβαδεών

Γράφτηκε από τον Γιώργο Σιμόπουλο

Σε αναζήτηση νέου - τρίτου κατά σειρά - χώρου φιλοξενίας των προσφύγων βρίσκεται από χθες και επισήμως ο Δήμος Λιβαδειάς. Αρχικά είχε επιλεγεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το εργοστάσιο της Unicot. Οι αντιδράσεις για τον χώρο αυτό οδήγησαν τον δήμο να σπεύσει να αναζητήσει άλλον χώρο στην περιοχή, θεωρώντας δεδομένο ότι δεν μπορεί να αρνηθεί στην κυβέρνηση την φιλοξενία προσφύγων.

Η πρώτη επιλογή της δημοτικής αρχής ήταν το εργοστάσιο Καλαμπόκα το οποίο βρίσκεται σε μιά περιοχή με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και συγκοινωνιακό κόμβο έντονης κυκλοφοριακής όχλησης. Μέσα σε όλα τα άλλα όμως, αυτός ο χώρος είχε ήδη εξαγγελθεί από την ίδια την δημοτική αρχή ως χώρος δημιουργίας Επαγγελματικού – Βιομηχανικού Πάρκου Γεωργικών προϊόντων..

Το γεγονός αυτό ήρθε να θυμήσει στην δημοτική αρχή ένα εξώδικο που έλαβε χθες από το σύνολο των δεκάδων επιχειρηματιών της περιοχής που υπενθυμίζουν μεταξύ άλλων τους πολλαπλούς και πολύπλευρους κινδύνους που εγκυμονεί η πιθανή εγκατάσταση προσφύγων στο εργοστάσιο Καλαμπόκα, χαρακτηρίζοντας την λήψη της απόφασης άκριτη και επιπόλαια.

Το εξώδικο απευθύνεται αρχικά στα αρμόδια υπουργεία και κοινοποιείται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε στο video τις τελευταίες εξελίξεις και συνημμένα το εξώδικο όπου περιγράφονται με απόλυτη σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί η συγκεκριμένη επιλογή.

Νέο χώρο για τους πρόσφυγες αναζητούν στη Λιβαδειά από LAMIASTARGR

Η αντιπολίτευση του δήμου που, στην συνεδρίαση κατά την οποία αποφασίστηκε η επιλογή του εργοστασίου Καλαμπόκα, είχε ταχθεί αρνητικά, αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις θέσεις της σε κοινή συνέντευξη τύπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: