Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΔΕΘ: Η Διεθνής Έκθεση κλείνει τα 90 της χρόνια

Κάλεσμα στον κόσμο που αγάπησε τη ΔΕΘ στο πέρασμα των χρόνων απηύθυνε σήμερα η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, ώστε να μοιραστεί με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα τις αναμνήσεις του, ενόψει του επετειακού εορτασμού των 90 ετών της Έκθεσης.
Μια σειρά εορταστικών πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων για τα 90ά γενέθλια, η οποία θα κορυφωθεί στις 3 Οκτωβρίου με μια μεγάλη γιορτή, ξεκινά στον εθνικό εκθεσιακό φορέα. Κοινός παρονομαστής θα είναι η συμμετοχή του κόσμου, οι ανθρώπινες αναμνήσεις που θα αποτελέσουν κομμάτια ενός μοναδικού «ιστορικού παζλ», μιας κοινής αφήγησης που η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo αποφάσισε να αναδείξει.
Στο πλαίσιο της δράσης «Η δική σου ιστορία μάς δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε», η ΔΕΘ-Helexpo καλεί όλες και όλους να γράψουν τη δική τους ιστορία ή να στείλουν φωτογραφικές ή υλικές αναμνήσεις και ό,τι άλλο τους συνδέει με την ιστορία της ΔΕΘ. Η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή: χρειάζεται μόνο λίγος χρόνος για τη συγγραφή μιας μικρής ιστορίας ή την επιλογή από κάποιο λεύκωμα κάποιας χαρακτηριστικής φωτογραφίας ή ενός αναμνηστικού από τη ΔΕΘ. Στη συνέχεια θα πρέπει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου να συμπληρωθεί η σχετική φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση (http://tif.helexpo.gr/el/90_Years_TIF_Contact_Form) με τα στοιχεία του συμμετέχοντα, αλλά και με την ιστορία του.
Θα βραβευτούν οι τρεις πιο όμορφες ιστορίες, οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες και αναμνηστικά υλικά, ενώ οι δέκα καλύτερες ιστορίες και φωτογραφίες θα αποσταλούν σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε εφημερίδες και site, ώστε να αποτελέσουν τμήμα σχετικών ρεπορτάζ. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες σε αυτή την πρωτότυπη διαδικασία θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εισόδου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της 81ης ΔΕΘ.
Ορόσημο τα 90 χρόνια
Με τη νέα πορεία της ΔΕΘ συνδέεται το επετειακό έτος 2016, κατά το οποίο συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη γέννησή της, όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, έκθεση φωτογραφικού υλικού και ιστοριών από τους επισκέπτες της ΔΕΘ, ενώ θα ετοιμαστεί ντοκιμαντέρ για την Έκθεση, που θα αφορά την περίοδο μετά την μεταπολίτευση. Αναφερόμενος στην 81η ΔΕΘ, κατά την οποία θα αναπτυχθεί ένα μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων, ο κ. Τζήκας έκανε λόγο για «sold out», εξηγώντας πως το στοίχημα των εκθέσεων του εσωτερικού έχει κερδηθεί και αυτό που βρίσκεται μπροστά είναι η διεθνοποίηση.
Τις δικές της αναμνήσεις από τη ΔΕΘ μοιράστηκε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σημειώνοντας πως η Έκθεση του Σεπτεμβρίου ήταν πάντα μια ευκαιρία για ένα ταξίδι σε πολιτισμούς και επιτεύγματα, ένα όμορφο όνειρο, μια αφορμή χαράς με όσα φαντασμαγορικά συνέβαιναν στη ΔΕΘ. «Η ΔΕΘ υπήρξε ανέκαθεν ένας τόπος ειρηνικής συνάντησης λαών και ανθρώπινης δημιουργικότητας» ανέφερε η κα Κόλλια-Τσαρουχά, εκφράζοντας την ευχή να είναι η 90ή επέτειος η εκκίνηση για τα επόμενα, καλύτερα χρόνια που θα έρθουν.
Την επιθυμία της ΔΕΘ-Helexpo να δημιουργήσει μνήμες από την Έκθεση και στα νέα παιδιά υπογράμμισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Κάλεσε, μάλιστα, τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια της εταιρείας να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο. Ο κ. Ποζρικίδης αναφέρθηκε και στην 81η ΔΕΘ, επισημαίνοντας την πολυπληθή ρωσική επιχειρηματική συμμετοχή, που ξεπερνά μέχρι στιγμής τις 100 εταιρείες. Παράλληλα, έκανε αναφορά στους καρπούς της πρόσφατης επίσκεψης της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo στην Κίνα και στο πεδίο των συνεργασιών που έχει ανοίξει.
Χρονιά ορόσημο για την επανεκκίνηση μιας νέας στρατηγικής για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, αλλά και για τη διεθνοποίησή του χαρακτήρισε το 2016 ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Λάζαρος Λαζαρίδης, ο οποίος θυμήθηκε τις παιδικές του αναμνήσεις από τη ΔΕΘ. «Αν δεν ερχόμασταν στην Έκθεση, η σχολική χρονιά δεν ξεκινούσε» ανέφερε χαρακτηριστικά.την προσπάθεια της ΔΕΘ-Helexpo να διοργανώσει αυτόν τον Σεπτέμβριο ένα πολυγεγονός που θα χαρεί ο κόσμος αναφέρθηκε με τη σειρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Αλέξης Τσαξιρλής. Σημείωσε, μάλιστα, πως η κάλυψη στην 81η ΔΕΘ εκτιμάται ότι θα φτάσει το 100%.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: