Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Παπαθωμά για κέντρο προσφύγων στη Λιβαδειά: Δομές με λογικό αριθμό ατόμων και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Σχετικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Λιβαδειά,
 η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας   κα  Φανή Παπαθωμά δήλωσε:
     «Η διαχείριση του προσφυγικού μας αφορά όλους, γιατί εδώ είναι ο τόπος μας. Για αυτόν πασχίζουμε, για αυτόν δίνουμε αγώνες .
     Η Περιφέρειά μας από την πρώτη στιγμή έδειξε τον δρόμο σε ότι αφορά το προσφυγικό , δημιουργώντας σε 48 ώρες κέντρα φιλοξενίας, με λογικό αριθμό ατόμων και συνθήκες διαβίωσης που σέβονται την ανθρώπινη  αξιοπρέπεια.  
    Πορευτήκαμε μέχρι τώρα , με συμμάχους μας τις τοπικές κοινωνίες , οι οποίες στεκόμμενες  στο ύψος των περιστάσεων που οι καιροί απαιτούν, απέδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους.
   Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε έχοντας ως θέση μας αυτό που οι ίδιοι στηρίξαμε και φτιάξαμε. Δηλαδή: δομές με λογικό αριθμό ατόμων και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

    Σημασία έχει ότι κάνουμε,  να το κάνουμε όλοι μαζί, πολίτες , εθελοντές , επαγγελματίες , επιστήμονες και φορείς .Είμαστε στη διάθεση  του δήμου καθώς και του δημοτικού  συμβουλίου για  συνεργασία και συνεννόηση , σεβόμενοι την τοπική κοινωνία και τους  ανθρώπους της προσφυγιάς. Αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα των συμπολιτών μας, των οποίων οι επαγγελματικές δραστηριότητες βρίσκονται πλησίον του κέντρου φιλοξενίας ,  διασφαλίζοντας την δημόσια υγεία καθώς και  την ανθρώπινη αξιοπρέπεια εκείνων που η προσφυγιά δεν  αποτελεί επιλογή,  αλλά είναι αποτέλεσμα εξαναγκασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: