Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Τα μεγάλα προβλήματα αυτού του καλοκαιριού είναι ΕΔΩ - Ορατός ο κίνδυνος για καταστροφή των Πηγών των Χαρίτων



Καθημερινό άγχος, καθημερινή ένταση, μια διαρκή αγωνία για την διαχείρισή τους, που άλλες φορές είναι εφικτή κι` άλλες μπλέκεται μέσα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, των τοπικών αγκυλώσεων, των κυβερνητικών αποφάσεων.
Ανάμεσα στο τεράστιο ζήτημα που έχει να συνδιαχειριστεί ο α` και ο β` βαθμός αυτοδιοίκησης, όπως είναι το μεταναστευτικό και η φιλοξενία προσφύγων, φέτος το καλοκαίρι «μαίνεται» κι` ένας εμφύλιος πόλεμος για το νερό!


Το νερό που ΠΡΕΠΕΙ να φτάσει για το πότισμα του κωπαϊδικού πεδίου, στο οποίο εμπλέκονται ο Δήμος Ορχομενού, ο Δήμος Λεβαδεών και ο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Μεσούσης της αδρευτικής περιόδου, με τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο, η γη εξακολουθεί να διψά και οι καλλιεργητές να περνούν την δική τους αγωνία για την επάρκειά του.  Λογικό είναι να υπάρχει όχι απλά ένταση, αλλά και κάτι περισσότερο, την στιγμή που τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου πρέπει «άπαντες να έχουν ποτίσει», με δικαιοσύνη!!!
Την ίδια στιγμή, κατά μήκος του Ακοντίου Όρους και ιδιαίτερα από την ιστορική περιοχή των Πηγών των Χαρίτων, περιοχή φυσικού κάλλους και περιοχή Natura, συντελείται ένα «οικολογικό έγκλημα», μάρτυρες των οποίων έχουμε γίνει όλοι όσοι επισκεφθήκαμε το χώρο, όχι μόνο σήμερα, όπως φανερώνουν οι εικόνες.. 






Η  στάθμη των Πηγών έχει πέσει δραματικά, γεγονός που οδήγησε ακόμη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ να κάνει λόγο για «δραματικές εικόνες που δεν τιμούν κανέναν μας» και να ζητά από το σώμα να προχωρήσουμε στην ανακήρυξη της περιοχής σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δεδομένου «πως ούτε ο αγροτικός κόσμος εν τέλει είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση όπως εξελίσσεται η αδρευτική περιόδος, αλλά ούτε και το φυσικό περιβάλλον των Πηγών των Χαρίτων προστατεύεται».

Τώρα είναι ώρα για άμεση λύση! 


Η Δημοτική Αρχή έχει γνώση του προβλήματος και οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγω για κινητοποίηση σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.
 Τις επόμενες μέρες σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: