Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

O Μιχάλης Γιαννάκης κατήγγειλε τον απαράδεκτο εμπαιγμό που υφίστανται οι εργαζόμενοι της εταιρίας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμικό το «παρών» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη στη συνεδρίαση της τριμερούς επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας για το θέμα των εργαζομένων της εταιρίας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ , που δραστηριοποιείται στη Βοιωτία. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, ο Μιχάλης Γιαννάκης κατήγγειλε τον απαράδεκτο εμπαιγμό που υφίστανται οι εργαζόμενοι από την εταιρία εδώ και 7 μήνες και ζήτησε τη δέσμευση της κυβέρνησης στην καταβολή εκτάκτου επιδόματος 1000 € προς όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης, για να αντιμετωπίσουν, έστω και μερικώς, τις τρέχουσες ανάγκες τους.
Παράλληλα, επέκρινε την πρόθεση της κυβέρνησης σχετικά με τις σκέψεις του υπουργείου εργασίας να καταργηθεί το ΣΕΠΕ Θήβας αναφέροντας πως μια τέτοια κίνηση αποτελεί εφιάλτη για τους εργαζομένους της περιοχής.
Τις θέσεις του Μιχάλη Γιαννάκη ασπάστηκε και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Θόδωρος Καράογλου που συμμετείχε στη σύσκεψη. «Είναι απαράδεκτη η στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, που αρνείται να συναντήσει, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, τους εργαζομένους της εταιρίας και τους εκπροσώπους των κομμάτων, παραπέμποντας το θέμα στον Διευθυντή της Υπουργού. Αυτή η συμπεριφορά είναι υποτιμητική και ενδεικτική του ενδιαφέροντος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου» τόνισαν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μιχ. Γιαννάκης και Θοδ. Καράογλου. Τέλος, χαρακτηριστική ήταν η –σε κοινοβουλευτικό επίπεδο- απουσία εκπροσώπησης των υπολοίπων κομμάτων, εκτός ΚΚΕ, που εκπροσωπήθηκε από τον βουλευτή Αχαΐας, κ. Νίκο Καραθανασόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: