Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλει ομόφωνα την Διοίκηση της ΕΑΣ Λιβαδειάς


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη - 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
FAX 22610-28344 - MAIL :
ergkliv@otenet.gr
WORKERS’ UNION OF LEVADIA
SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE

AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ : Λιβαδειά 18 /2/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλει ομόφωνα την απαράδεκτη συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΑΣ Λιβαδειάς προς τους εργαζόμενους, η οποία συνεχίζει με διάφορους τρόπους – τερτίπια να τους εκφοβίσει με Πειθαρχικές διώξεις και απολύσεις.
Ξεκίνησε με την απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΣ με αστείες, ψευδείς, συκοφαντικές και αβάσιμες κατηγορίες και στη συνέχεια , με διάφορες προφάσεις, προχώρησε σε 3μηνη διαθεσιμότητα τριών ( 3 ) εργαζομένων, μελών του Σωματείου, κάτι που επικυρώθηκε και από το Πειθαρχικό Όργανο της ΠΑΣΕΓΕΣ, το οποίο επικύρωσε τις απαράδεκτες και αστείες αποφάσεις, χωρίς να κάνει το ελάχιστο, να ακροαστεί τους εργαζόμενους κατά τη διαδικασία της Συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, κάτι που ήταν υποχρεωμένο συνταγματικά να κάνει, καταργώντας έτσι το συνταγματικό δικαίωμα της Ακρόασης και γνωρίζοντας ότι οι εμπλεκόμενοι συνάδελφοι είναι και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου και προστατεύονται από το Ν.1264/82 .
Τις ίδιες εργαζόμενες η Διοίκηση της ΕΑΣ Λιβαδειάς είχε φροντίσει πριν, να τις στείλει να δουλέψουν σ’ έναν απαράδεκτο εργασιακά χώρο, σε τριτοκοσμικές συνθήκες, δείχνοντας έτσι την εμπάθειά της προς αυτές.
Στη συνέχεια η Διοίκηση της ΕΑΣ Λιβαδειάς για τις ίδιες εργαζόμενες, επικαλούμενη απρεπή συμπεριφορά τους προς την Διευθύντρια, αποφάσισε να κάνει πρόταση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, την οριστική απόλυσή τους, αντί να προσπαθεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη εποχή για τον τόπο κάνει ακριβώς το αντίθετο, αποδεκατίζοντας την Ένωση.
Οι ενέργειες αυτές μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ίσως ενδιαφέρει την ΕΑΣ Λιβαδειάς να εξυπηρετεί τα προσωπικά συμφέροντα μερικών- «αυλικών» και όχι το σύνολο των Αγροτών.
Γι’ αυτές τις Πρακτικές θα τους αφήσουμε στην κρίση των Αγροτών και της κοινωνίας.
Στη Γενική Συνέλευση στις 29/1/2011, που έγινε στην ΕΑΣ αμφισβητήθηκε από Αγρότες εγγράφως, κατά πόσο είναι νόμιμη η Γενική Συνέλευση και κατά επέκταση και η Διοίκηση της ΕΑΣ Λιβαδειάς, γεγονός που μας προβληματίζει και επιφυλασσόμεθα για κάθε έννομο δικαίωμα σχετικά με τις αποφάσεις που έχει πάρει για τους εργαζόμενους αν είναι νόμιμες ή όχι.
Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν αυτές οι αντεργατικές και παράνομες συμπεριφορές .

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: