Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση στη Βουλή της Άριας Αγάτσα, για τα Προβλήματα Συνταξιούχων-Εργαζομένων ΟΣΕ Νομού Βοιωτίας


Με Ερώτησή της προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Υπουργό Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα, θέτει το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι του ΟΣΕ στο Νομό Βοιωτίας, αναζητώντας άμεσα λύσεις στο καυτό πρόβλημα.
Η κυρία Α. Αγάτσα, στην Ερώτηση, επισημαίνει:

ΠΡΟΣ:
1. κα. Λ. Κατσέλη, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
2. κ. Α. Λοβέρδο, Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Προβλήματα Συνταξιούχων-Εργαζομένων ΟΣΕ Νομού Βοιωτίας

Κυρία & κύριε Υπουργοί,
Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του ΟΣΕ που διαμένουν στο Νομό Βοιωτίας και ειδικότερα στις περιοχές Λιβαδειάς, Ορχομενό, Αλίαρτο, Κορώνεια, Δαύλεια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Το Ασφαλιστικό τους Ταμείο (ΤΑΥΤΕΚΩ) -πρώην ΤΑΠΟΤΕ- δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει.
Μετά τις συγχωνεύσεις των Ταμείων (1999), για τους ασφαλισμένους που προέρχονται από τον ΟΣΕ και ξεπερνούν τους 250, δεν υπάρχει Ελεγκτής γιατρός, Τιμολογητής και Ταμίας. Έτσι, για κάθε συναλλαγή τους με τον ασφαλιστικό τους φορέα, ακόμη και την πιο απλή, είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στην Αθήνα ώστε να εξυπηρετηθούν.
Μάλιστα, όσον αφορά τις επείγουσες παρακλινικές εξετάσεις (αιματολογικές, υπέρηχους, ακτινογραφίες κλπ), δεν μπορούν να αποζημιωθούν αφού είναι αποτρεπτική η Έγκριση από Ελεγκτή ιατρό.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

1. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα των ασφαλισμένων του ΟΣΕ;
Αριάδνη Αγάτσα
Βουλευτής Ν. Βοιωτία

Δεν υπάρχουν σχόλια: