Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Τετ α τετ Ξηρογιάννη – Γερακούδη στη Λαμία


Συνεχίζονται οι συσκέψεις της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με Δημάρχους της Στερεάς

Την πρώτη τους επίσημη συνάντηση είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης με την της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη, προκειμένου οργανώσουν την προώθηση των ώριμων έργων για τον διευρυμένο Δήμο Ορχομενού που περνούν μέσα από τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ. τις ενέργειες της ΕΔΑ για τα έργα του «ΘΗΣΕΑ» κ.α.

Είχε προηγηθεί, σύσκεψη παρουσία των προϊσταμένων της Διαχειριστικής Αρχής και των Διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων, εξετάστηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την πορεία του ΕΣΠΑ, την επιτάχυνση της υλοποίησης των ενταγμένων έργων, την ωρίμανση των προς ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων, τις ενέργειες της ΕΔΑ για τα έργα του «ΘΗΣΕΑ» κ.α. Στο τέλος των συσκέψεων η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Δημάρχους.
Ο κ. Ξηρογιάννης – σύμφωνα με πληροφορίες του Orchomenos Press – έθεσε υπ` όψιν της κυρίας Γερακούδη, γραπτά και προφορικά – τις προτεραιότητες του Δήμου Ορχομενού, αναφέρθηκε στα ώριμα έργα – όπως είναι για παράδειγμα η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου της «Παναγίας της Σκριπούς», την δημοπράτηση του οποίου περιμένουμε – αλλά και άλλα έργα υποδομών, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης, κ.α.
Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Λαμία, με τους Δημάρχους Λοκρών, Μώλου- Αγ. Κωνσταντίνου και Τανάγρας, ενώ σήμερα η κα Γερκούδη συναντήθηκε επίσης με τους Δημάρχους Λεβαδέων κ. Παπαγγέλη Νικόλαο και Στυλίδας κ. Γκλέτσο Απόστολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: