Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο διαμαρτύρεται για την πρωτοβουλία της Τίνας Μπιρμπίλη να ζητήσει την κατάργηση του "Νόμου Μπασιάκου"


Έως αργά σήμερα το απόγευμα κράτησε η πρώτη – ουσιαστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, αφού τα θέματα ήταν και πολλά και σοβαρά. Για την ακρίβεια… 28, αφού οι αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη δεν «επέτρεψαν» νωρίτερα την πραγματοποίησή του.

Κι` ανάμεσα στ` αυτά , προ ημερησίας, τέθηκε και το θέμα της αλλαγής της χρήσης γης, ύστερα από τις προθέσεις της κας Τίνας Μπιρμπίλη να καταργήσει το Νόμο Μπασιάκου και να καταδικάσει την ύπαιθρο σε μαρασμό. Το θέμα έθεσαν τόσο ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Αθανάσιος Χειμάρας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Παναγιώτης Αγνιάδης και Γιαννης Καράμπελας (σσ. ο οποίος ως γνωστόν και προς τιμήν του σήκωσε πρώτος αυτό το τόσο σοβαρό θέμα στο Νομό μας) όσο και ο έμπειρος επίσης Βοιωτός Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ζιώγας. Η απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία είναι να σταματήσουν με κάθε τρόπο τις προθέσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος να καταργήσει τον "νόμο Μπασιάκου" για τις χρήσεις γης υψηλής παραγωγικότητας που θίγει κατάφορα την ανάπτυξη του Νομού μας στο δευτερογενή τομέα! Αξίζει να σημειωθεί πως αρνητική θέση πήραν οι παρατάξεις της Μειοψηφίας: Λαϊκή Συσπείρωση, Πολίτες κατά του Μνημονίου και Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: