Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Λεβαδεών






























Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, των βουλευτών του νομού, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της περιοχής και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί, Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ν.Σ. Βοιωτίας, η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Λεβαδέων Νίκου Παπαγγελή, του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του δήμου.

Ο κ. Παπαγγελής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αφού έδωσε τις ευχές του αναφέρθηκε στους στόχους και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος δώρισε στον κ. Παπαγγελή μια εικόνα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιε, κύριοι βουλευτές, κύριοι κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αγαπητοί συμπολίτες.

Με την ευκαιρία των αγίων ημερών των Χριστουγέννων θα ήθελα κατ’ αρχάς να ευχηθώ στον καθένα σας προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία και να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία στην ορκωμοσία του Δημοτικού συμβουλίου και των κοινοτικών συμβουλίων του Δήμου Λεβαδέων.

Αυτή η ημέρα είναι σημαντική για τη μελλοντική πορεία της Λιβαδειάς και της γύρω περιοχής της.

Πριν από καιρό, η πλειονότης των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης (όχι μόνο του τόπου μας, αλλά και όλης της Ελλάδας) επιθυμούσε μια νέα, πιο γενναία από τον «Καποδίστρια», διοικητική μεταρρύθμιση, διαπιστώνοντας ότι , στα 12 χρόνια λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με το πρώτο μεταρρυθμιστικό σχέδιο «Καποδίστριας» , τα δημοτικά συμβούλια απέδειξαν ότι μπορούν να αναλάβουν αρμοδιότητες και να διαχειριστούν πόρους για τον τόπο τους καλύτερα από το Κράτος -«Λεβιάθαν» , με τις αγκυλώσεις, τη δυσλειτουργία, τη γραφειοκρατία και την αναποτελεσματικότητα που το διακρίνουν διαχρονικά.

Η επιθυμητή και αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση έγινε και ο νέος θεσμός «Καλλικράτης» ανοίγει πλέον νέους ορίζοντες για την τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας μας.

Ο δρόμος όμως που καλούμαστε να διανύσουμε, όσοι ασχολούμαστε ενεργά με τα δημοτικά πράγματα, μέχρι να κάνουμε τη θεωρία πράξη, είναι μακρύς και δύσβατος. Τόσο ο νέος θεσμός, δηλαδή η πλήρης εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης που επιτάσσει ο «Καλλικράτης», όσο και η δημιουργία ενός σύγχρονου δήμου που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις προσδοκίες των πολιτών, απαιτούν όραμα, πρόγραμμα, σχεδιασμό, συντονισμό και επίμονες και συνεχείς, συλλογικές προσπάθειες.

Στις σημερινές δύσκολες εποχές που ζούμε, με τη διεθνή οικονομική κρίση να πλήττει τη χώρα μας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης καλούμαστε και οφείλουμε, περισσότερο από ποτέ, να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και να αφουγκραστούμε με προσοχή τα προβλήματα και τις ανησυχίες του. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική - και όχι μόνο- συγκυρία η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει αφενός να αποτελέσει έναν ισχυρό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και αφετέρου να παλέψει για τη θωράκιση και τη βελτίωση του νέου αυτοδιοικητικού θεσμού. Και , φυσικά , να συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση κοινωνικών , πολιτιστικών και άλλων τομέων του δημοσίου βίου.

Κυρίες και κύριοι, ως δημοτικός συνδυασμός συμμετείχαμε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με τη διάθεση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον καλλικράτειο Δήμο Λεβαδέων και να κάνουμε τη Λιβαδειά , την πρωτεύουσα του νομού μας, πρότυπο πόλης για όλη την Ελλάδα.

Σήμερα , ως εκλεγμένη πλέον δημοτική αρχή του τόπου δε διστάζουμε να δηλώσουμε , για ακόμα μια φορά, ότι χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των δημοτικών παρατάξεων ,όλων των τοπικών φορέων και όλων των δημοτών προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό για όλους αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των κατοίκων του δήμου μας. Πιστεύουμε πως , όλοι μαζί, αν εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά , μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό επιδιώκουμε ειλικρινή δημοκρατικό διάλογο με όλους τους φορείς του τόπου μας, επιζητούμε την άμεση δημοκρατία με τη συμμετοχή όλων των δημοτών, προτάσσουμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στο δήμο.

Εκτός από τη συνεχή διεκδίκηση και προάσπιση των δημοτικών μας συμφερόντων και την επιδίωξη της οικονομικής αυτοτέλειας του δήμου μας, «κλειδί» για την ευημερία των πολιτών θεωρούμε την αξιοποίηση όλης της περιοχής του δήμου Λεβαδέων. Αποτελεί για μας προτεραιότητα η ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής μας καθώς και η προβολή, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, των μοναδικών ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών του κάθε τόπου μας. Ο τουρισμός και η διαμονή επισκεπτών στον τόπο μας θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην πρόοδο και την ευημερία του.

Βασικός μας στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών με το μικρότερο δυνατό κόστος, τόσο για τους ίδιους, όσο και για το δήμο.

Είναι υποχρέωση μας να σταθούμε δίπλα στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες του δήμου μας, να στηρίξουμε όλες τις παραγωγικές τάξεις, τους νέους, τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και να τονώσουμε την απασχόληση με έργα υποδομής και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων.

Θέλουμε όμως, η ανάπτυξη να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον , χωρίς λεηλασία και κατασπατάληση των φυσικών πόρων , χωρίς ρυπογόνες δραστηριότητες, χωρίς αδιαφορία για τη δημόσια υγεία. Προειδοποιούμε άτομα , φορείς, συλλόγους και επιχειρήσεις ότι θα τηρήσουμε αυστηρά την ελληνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία.

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε σκέψη, άποψη, ιδέα, πρόταση αλλά και σε κάθε καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική, ώστε να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι , πιο δημιουργικοί και πιο αποτελεσματικοί.

Καταλήγοντας θέλω να συγχαρώ τους νέους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν ενεργά στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Θέλω επίσης να υποσχεθώ σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες του καλλικράτειου δήμου Λεβαδέων ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φανούμε αντάξιοι του έργου και της αποστολής μας. Επιπροσθέτως, σε ότι αφορά τον ίδιο το δήμαρχο θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξαιρέσεις.

Σας ευχαριστώ και χρόνια σας πολλά


Δεν υπάρχουν σχόλια: