Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Χριστούγεννα Αγάπης»: Μια γιορτή από την Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού, τον Ιερό Ναό «Παναγία η Σκριπού» και τον Οικολογικό Σύλλογο Ορχομενού


























Μια όμορφη γιορτή στο αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων παρακολουθήσαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ορχομενού , στις 18 Δεκέμβρη το απόγευμα. Οργανωτές για μια ακόμη φορά η Π.Π.Ο. , ο Ιερός Ναός «Παναγία η Σκριπού» και ο Οικολογικός Σύλλογος με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ορχομενού.

Στο καλωσόρισμά τους οι παρουσιαστές Μαρία Ανέστη και Πάνος Αναστασίου μίλησαν για το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων που είναι η αγάπη και η προσφορά στον συνάνθρωπο.
Η εκδήλωση άρχισε με το 2ο Νηπιαγωγείο Ορχομενού με το θεατρικό δρώμενο «Ο άνθρωπος και η ελπίδα» που ετοίμασε με απόλυτη επιτυχία η δασκάλα κα Ειρήνη Βλάχου.
Ακολούθησε μια χορογραφία της σχολής χορού Έφης Μηλιώτη και για μια ακόμη φορά φάνηκε η σοβαρή δουλειά που γίνεται σ’ αυτή τη σχολή.
Το λόγο μετά είχε η πρωτοεμφανιζόμενη νεανική θεατρική σκηνή της Π.Π.Ο. που παρουσίασε το έργο «Ο Αμάλ και οι νυχτερινοί επισκέπτες» σε διασκευή και επίβλεψη του κ. Βασίλη Τούντα. Συγχαρητήρια στα παιδιά της θεατρικής ομάδας που κατάφεραν να μας συγκινήσουν και να αποσπάσουν το θερμό μας χειροκρότημα.
Κείμενα για τα Χριστούγεννα μάς διάβασαν η Γωγώ Αλαμπάση , η Βίκυ Πλιάκα , η Κατερίνα Πουρνάρα και η Ελένη Πεκίνη.
Το Δημοτικό Σχολείο Παύλου έκανε εντυπωσιακή παρουσία παίζοντας «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» σε επιμέλεια της δασκάλας κας Άννυς Μονοχάρη. Συγχαρητήρια στα παιδάκια που έκλεψαν τις καρδιές μας και μας συγκίνησαν με την υπέροχη δουλειά που μας παρουσίασαν.
Κάλαντα εορτών Χριστουγέννων τραγούδησε η πρωτοεμφανιζόμενη χορωδία της Π.Π.Ο. με την συνοδεία ορχήστρας αποτελούμενης απ’ τους Πάνο Σανιδά, Κώστα Μερτζάνη , Θάνο Παναγώτα και την Ηώ Κουτσοθόδωρου που είχε και την επίβλεψη της παρουσίασης. Τα παιδιά με την απόδοσή τους και φορώντας παραδοσιακές στολές έδωσαν κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο για τον τόπο μας.
Η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς απ’ τα νεανικά τμήματα της Π.Π.Ο. που δίδαξε η καθηγήτρια Φυσικής αγωγής κα Μαρία Κραβαρίτη.
Άψογη η παρουσίαση των χορευτικών που κινήθηκαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων με χορούς Καππαδοκίας και άλλων περιοχών. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στη δασκάλα τους.
Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ορχομενού κου Κώστα Ξηρογιάννη που τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Ορχομενού θα είναι κοντά σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια που προάγει και βελτιώνει την ποιότητα ζωής του τόπου μας.
Τις ευχές του έδωσε και ο πατέρας Χαράλαμπος, ο ακούραστος αυτός ιερέας που με το ένα χέρι κρατάει το λάβαρο της Χριστιανοσύνης και με το άλλο το λάβαρο του πολιτισμού.
Η αίθουσα είχε στολιστεί πολύ όμορφα με εργασίες του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Ορχομενού και με υλικό της Π.Π.Ο.
Εργασίες παιδιών παρουσίασε και η δασκάλα κα Γιούλη Γερονικολού που πρωτοστάτησε και στον στολισμό της αίθουσας.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού έδωσε το παρών της με έκθεση χριστουγεννιάτικων βιβλίων.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακραιφνίου , «οι Ακραιφνείς» , είχε ετοιμάσει χριστουγεννιάτικα εδέσματα τα οποία και προσέφερε μετά την λήξη της γιορτής.
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Ορχομενού τον οποίον εκπροσώπισε ο Αντιδήμαρχος κος Γιάννης Νταβαλούμης.
Παραβρέθηκαν ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ο δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος κος Λάμπρος Ρόδης και άλλοι.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την αρχιτέκτονα κα Σοφία Τσαμπά που αφιλοκερδώς φιλοτέχνησε το κεντρικό σκηνικό της εκδήλωσής μας. Ακόμη ευχαριστούμε για την βοήθειά τους τον κο Γιάννη Πάνου, τις κυρίες Ευαγγελία Μερτζάνη και Φιλιώ Χαλιώτη, τους αδελφούς Κιαλιού και τον Δήμο Ορχομενού.

Δελτίο Τύπου Π.Π.Ο.

Ας απολαύσουμε στιγμιότυπα από την έναρξη με το 2ο Νηπιαγωγείο Ορχομενού και το θεατρικό δρώμενο «Ο άνθρωπος και η ελπίδα»…


... καθώς και μια χορογραφία της σχολής χορού Έφης Μηλιώτη, που -για μια ακόμη φορά - φάνηκε η σοβαρή δουλειά που γίνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: