Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Διαφάνεια στην αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας


Του Αριστείδη Τσιπλάκου, τέως Υπουργού και Βουλευτή ΝΔ Ν. Βοιωτίας

Έπρεπε να περάσουν περίπου 14 μήνες, για να γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση η πρόταση να μειώσουμε σημαντικά το Δημόσιο χρέος και να βγούμε από τα οικονομικά αδιέξοδα με την ΣΩΣΤΗ αξιοποίηση της τεράστιας δημόσιας περιουσίας.
Για να καταλήξουμε στην πρόταση αυτή χρειάσθηκαν επίμονες προσπάθειες με δημοσιεύματα στις Αθηναϊκές εφημερίδες στις αρχές του 2010, με παραστάσεις τόσο στον Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας - μέρος της οποίας εισηγήθηκε στην Βουλή στις 6 Μαΐου 2010- όσο και σε στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, η οποία πρόταση ολοκληρωμένη δημοσιεύθηκε την 5ην Οκτωβρίου στην πρώτη σελίδα της ΕΣΤΙΑΣ
Περιληπτικά η πρόταση είναι:
Η εκποίηση, ή χρονομίσθωση και η ορθολογική εκμετάλλευση μέρους μόνο της τεράστιας ακίνητης περιουσίας και μάλιστα μόνο των ακινήτων που μένουν εγκαταλειμμένα και ανεκμετάλλευτα και συνεχώς απαξιώνονται με την διαμονή μεταναστών, αλλά και από την φθορά της εγκατάλειψης.
Πολεοδόμηση και οικοπεδοποίηση γύρω από τις πόλεις και παραθεριστικές περιοχές των εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων μη δασικών εκτάσεων, που συνεχώς καταπατώνται από ιδιώτες με γεωμετρική πρόοδο, που εκτός από τα έσοδα από τις πωλήσεις οικοπέδων θα είχαμε τερματισμό της αυθαίρετης δόμησης και ανάπτυξη της οικονομίας λόγω των οικοδομικών εργασιών.
Να κληθούν να πληρώσουν τα οικόπεδα του Δημοσίου όσοι τα έχουν καταλάβει και με την ανοχή των τοπικών παραγόντων και της κακοπληρωμένης αστυνομίας και έχουν κτίσει σε αυτά δεκάδες χιλιάδες πολυτελείς βίλες.
Την λύση αυτή την είχα προτείνει και είχε προχωρήσει και την τριετία 1990-93,αλλά από ένα ατυχή χειρισμό απόπειρας εκποίησης βραχονησίδων, που δεν ήσαν στο πρόγραμμα, σταμάτησε κάτω από τις κραυγές της τότε αντιπολίτευσης. Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του κ. Τσιπλάκου στο σημερινό φύλλο των ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (http://www.neatisviotias.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: