Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αναδιαπραγμάτευση των Κρατικών Προμηθειών προτείνει ο Αριστείδης Τσιπλάκος*


Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο τμήμα του Δημοσίου χρέους οφείλεται στις προμήθειες όλων των εξοπλισμών που έγιναν την τελευταία περίοδο, όπως επίσης και των διαφόρων κρατικών προμηθειών που έγιναν με διακρατικές συμβάσεις όπως οι προμήθειες από την ΣΗΜΕΝΣ κ.λ.π. Είναι μεγάλο λάθος να προβούμε σε αναδιαπραγμάτευση του συνολικού Δημοσίου χρέους που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αναξιοπιστία της χώρας μας με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ μπορούμε χωρίς να τρωθεί η αξιοπιστία μας να ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση όλων των Κρατικών προμηθειών που έγιναν τουλάχιστον την τελευταία 20 ετία.
Για παράδειγμα αναφέρω τα 40 Μιράζ που αγοράσαμε σε τριπλάσια τιμή από εκείνη που τα αγόρασαν άλλες χώρες την ίδια ακριβώς περίοδο. Να ζητήσουμε από τους προμηθευτές μας, την μείωση της οφειλής στο πραγματικό κόστος που αγόρασαν οι άλλες χώρες και την διαφορά να μας πούν σε ποιους την έδωσαν για μίζες κ.λ.π. να τους αναζητήσουμε και να τους αναγκάσουμε να τους τα επιστρέψουν.
Δεν είναι δυνατόν να μας προμηθεύει η Γερμανία τρία υποβρύχια και μάλιστα ελαττωματικά αντί 450 εκ. ευρώ και την ίδια περίοδο τον ίδιο τύπο υποβρυχίων να τα προσφέρει στην Κορέα με το ήμισυ της τιμής. Να απαιτήσουμε από την κ. Μέρκελ, η οποία μας συμπεριφέρεται με τον πιο απαξιωτικό τρόπο, να περιορισθεί το χρέος μας στο πραγματικό κόστος των υποβρυχίων και ας μας αποκαλύψουν που έδωσαν τα υπόλοιπα για να τα αναζητήσουμε. Αν γίνει το ίδιο κει με τις άλλες μεγάλες προμήθειες συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έγιναν για τους Ολυμπιακούς αγώνες όπως C4I κ.λ.π. τότε θα δούμε μια θεαματική μείωση του Δημοσίου χρέους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την επάνοδό μας στις αγορές και την απαλλαγή μας από την τρόικα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ακόμα θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, θα εντοπισθούν όσοι είναι υπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα της χώρας και θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου.
Υπάρχει πολιτική Βούληση και η τόλμη που χρειάζεται και από τα δύο κόμματα εξουσίας να προχωρήσουν στην ενέργεια αυτή με την οποία θα αποδείξουν ότι δεν καλύπτουν κανένα και επιθυμούν την εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος;

Με τις ευχές μου για χρόνια πολλά

* Άρθρο του τ. Υπουργού και Βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ κ. Αριστείδη Τσιπλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: