Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

«Δίψα» για εξωστρέφεια έδειξαν οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας


Με την επίσκεψη τους στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος» ολοκληρώθηκε η 3ήμερη επιχειρηματική αποστολή του Investment Greece στη Βοιωτία

Με την χθεσινή επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας και τη σχετική φιλοξενία τους από τα στελέχη του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος κκ. Δημήτριο Μπουφούνο, Γιάννη Καράβα και Βίβιαν Μπουζάλη Τριφωνοπούλου ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των 23 Πρέσβεων , Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων ξένων πρεσβειών στον Νομό μας στο πλαίσιο του τριήμερου επιχειρηματικού προγράμματος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με σκοπό την ενημέρωση για τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις αναπτυξιακές προοπτικές.

Είχε προηγηθεί η δεξίωση προς τιμή τους το βράδυ της Πέμπτης, 1 Ιουνίου 2010 σε γνωστό εστιατόριο της Κρύας την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, από στελέχη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Εταιρείας της ΝΑΒ, την δραστήρια ΒΑΕΠΑΕ, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνας Διαμαντοπούλου, του Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχου Περγαντά, του Προέδρου της ΑΝ.ΔΙ.Α Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Καράντζαλη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Investment Greece κ. Αλεξάκη, του Β` Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Γιάννη Κορογιάννου και του Οικονομικού Επόπτη κ. Λουκά Καράντζαλη αλλά και πολλών επιχειρηματιών από το Νομό μας, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να τους γνωρίσουν τις δραστηριότητές τους. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, είχαν την ευκαιρία το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου να πραγματοποιήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις επιχειρηματιών της Περιφέρειας με τους Πρέσβεις, τους Εμπορικούς και Οικονομικούς Ακολούθους με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας με εταιρείες από τις συμμετέχουσες χώρες. Ακολούθους – στο πλαίσιο πάντοτε του προγράμματος «Synergassia» - θα δοθούν επεξεργασμένες επιχειρηματικές προτάσεις για να τις προωθήσουν στις χώρες τους ενώ οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στις αγορές των χωρών τους θα έχουν την ευκαιρία κατ’ ιδίαν συναντήσεων.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων – όπως αναφέραμε αρχικά – συμπληρώθηκε με επισκέψεις των ξένων διπλωματών σε πρότυπες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, όπως είναι η «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» στο Νομό μας καθώς και σε τόπους αρχαιολογικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος. Θυμίζουμε πως η «Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΒΕΕ» που ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μυτιληναίος, ιδρύθηκε τo 1960, με στόχο την αξιοποίηση των σημαντικών ελληνικών κοιτασμάτων βωξίτη, για την παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου. Η Εταιρεία εγκατέστησε το βιομηχανικό της συγκρότημα στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου. Η θέση αυτή συνδυάζει τη γειτονία με τα σημαντικά κοιτάσματα βωξίτη της Βοιωτίας και Φωκίδας, την ευκολία θαλάσσιας επικοινωνίας, τη διακριτική ένταξη στο περιβάλλον. Tο βιομηχανικό αυτό συγκρότημα έχει δυναμικότητα παραγωγής 800.000 τόνων αλουμίνας και 165.000 τόνων αλουμινίου.
Απασχολεί άμεσα 1100 άτομα που προέρχονται από όλο τον Ελλαδικό χώρο και περίπου 400 άτομα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Από το 2005 είναι μέλος του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Η Εταιρεία ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1973 έως και το 2007, οπότε και συγχωνεύτηκε με τον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Η «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ απετέλεσε την κινητήρια δύναμη ανάπτυξης του βιομηχανικού κλάδου μεταποίησης του αλουμινίου στην Ελλάδα. Ο κλάδος αυτός απασχολεί, άμεσα και έμμεσα, περίπου 40.000 άτομα, μεταποιεί περισσότερους από 250.000 τόνους αλουμινίου κάθε χρόνο, πραγματοποιεί κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια 54 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει 1,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Η ΑτΕ στέκεται με συνέπεια δίπλα στην τοπική κοινωνία, ως ενεργό μέλος της, ενισχύοντας την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Με συνέπεια στον κοινωνικό της ρόλο, στέκεται αρωγός σε σημαντικά θέματα και προωθεί πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της Παιδείας και του Πολιτισμού. Με διαρκώς εξελισσόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» αποτελεί, στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, σημείο ποιοτικής αναφοράς και στοχεύει σε αμοιβαία καρποφόρες σχέσεις με τους πελάτες της, γεγονός για το οποίο η επιχειρηματική αποστολή έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ενώ εξίσου εντυπωσιασμένοι έφυγαν και από τη φιλοξενία των στελεχών του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος στον κεντρικό ξενώνα του Αγίου Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: