Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ 2010 – Δήμος Ορχομενού: Η μουσική πανδαισία στην κεντρική πλατεία άνοιξε τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις


























Με μια μουσική πανδαισία - που ξεκίνησε με χορωδιακά ρεμπέτικων και σμυρναϊκών ακουσμάτων και ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο - άνοιξαν οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ορχομενού «ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ 2010» το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2010.

Πολυφωνικά ξεκίνησαν οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ορχομενού «ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ 2010» με τον … τόνο να τον δίνει η Καλλιτεχνική Πορεία Ορχομενού που σε συνεργασία με την αντίστοιχη χορωδία του «Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χαιρώνειας» πλημμύρησαν την κεντρική πλατεία της πόλης μας με γνωστά ρεμπέτικα και σμυρναίικα ακούσματα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Παρασκευά Σανιδά.
Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ορχομενού κα Σπυριδούλα Μυρογιάννη αλλά και ο δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνική Πορεία Δήμου Ορχομενού κ. Μάριος Παναγιωτίδης, ο «δικός μας Παβαρότι» όπως συνηθίζεται να τον αποκαλούν κολακευτικά χάρις στο μοναδικό χάρισμα της φωνής του, ο οποίος μας εντυπωσίασε για άλλη μια φορά με το σόλο που ερμήνευσε κατά την διάρκεια του 1ου μέρους.
Ακολούθως, το 2ο μέρος της εκδήλωσης προλόγισε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού κα Λουκία Παπαλάμπρου, το οποίο περιελάμβανε ένα μουσικό αφιέρωμα στον κ. Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Επί σκηνής η κα Λένα Σιμιτσάκου και ο κ. Λάμπρος Νικολάου στο τραγούδι, ο κ. Γιώργος Κοσμίδης στο μουζούκι και ο κ. Χάρης Παπανικολάου στην κιθάρα μας ταξίδεψαν στον μουσικό κόσμο του ταλαντούχου μουσικοσυνθέτη, ποιητή και συγγραφέα ενώ παράλληλα προβλήθηκαν αποσπάσματα από την ζωή και το έργο του. Την εκδήλωση υποστήριξη χορηγικά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας.




Την βραδιά τίμησε με την παρουσία του ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Αντινομάρχης κ. Γιώργος Παπαργύρης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κκ. Γιώργος Ζιώγας και Νίκος Παπαναγιώτου, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ασφαλώς δεκάδες συμπολίτες μας.

Ας ακούσουμε κάποια αποσπάσματα τόσο από το 1ο όσο και από το 2ο μέρος …

Δεν υπάρχουν σχόλια: