Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ένα μεγάλο έργο υποδομής παραδόθηκε από τη Δημοτική Αρχή στους αγρότες του Ορχομενού


Πάνω από 8.000 στρέμματα αρδεύονται πλέον με κλειστό κύκλωμα εξοικονομώντας νερό και πετρέλαιο!

Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στον αγροτικό τομέα, το κλειστό κύκλωμα άρδευσης για πάνω από 8.000 στρέμματα στα ιδιόκτητα κτήματα του Δήμου Ορχομενού παρέδωσε στην αρχή της αρδευτικής περιόδου ο Δήμος Ορχομενού. Το Orchomenos Press ξεναγήθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τζαβάρα (φωτογραφία) και στενό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Λουκά Υπερήφανου στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Καρυάς και μας εξήγησε τη λειτουργία του καθώς και το μέγεθος της διευκόλυνσης που πλέον προσφέρεται στους αγρότες της περιοχής μας αλλά και στην εξοικονόμηση νερού και κόστους παραγωγής.

«Αρδεύουμε πλέον από τις γεωτρήσεις στην περιοχή Γύφτισσα, όπου έχει ο Δήμος Ορχομενού τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τέσσερις συνολικά γεωτρήσεις συν τα αποθέματα που του αναλογούν από τον Βοιωτικό Κηφισσό. Αυτή την ποσότητα του νερού τη διοχετεύουμε στον κλειστό αγωγό μέχρι το αντλιοστάσιο και ακολούθως συγκεντρώνεται στην δεξαμενή, όπου ανάλογα με τη ζήτηση διοχετεύεται και η αντίστοιχη ποσότητα του νερού στο δίκτυο» μας εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού καθώς περιηγούμαστε στον εσωτερικό χώρο του αντλιοστασίου, εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.
«Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των σχετικών μηχανημάτων έχουμε πλήρη εικόνα για τα αποθέματα του νερού. Σ` αυτό το κεντρικό αντλιοστάσιο το προσωπικό παρατηρεί όλη τη πίεση και τη ροή του δικτύου για τις περιοχές Βουρνάδες, Παλιούρια, Κάμπος και Άγιος Βασίλειος» τονίζει ο κ. Τζαβάρας.
Και συνεχίζει: «Το έργο αυτό κατασκευάστηκε από το Δήμο Ορχομενού με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Αντλιοστάσιο και δίκτυο 5.000 στρεμμάτων) και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί των ημερών του τ. Βουλευτή ΝΔ Ν. Βοιωτίας κ. Ευάγγελου Μπασιάκου (β` βάση για 3.000 και κάτι στεμμάτων και την χαλικόστρωση 75 χιλ. αγροτικών δρόμων) και είχε συνολικό προϋπολογισμό 7.000.000 ευρώ το δίκτυο και περίπου 1.500.000 η χαλικόστρωση των δρόμων» μας ενημερώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Ας ακούσουμε ακόμη τι δήλωσε επί τόπου στην κάμερα του Orchomenos Press ο κ. Γιώργος Τζαβάρας, Αντιδήμαρχος Ορχομενού σχετικά με το σημαντικό αυτό έργο υποδομής για τον αγροτικό κόσμο και την προστασία του φυσικού μας πλούτου, του νερού…



Δεν υπάρχουν σχόλια: