Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Η δύναμη του εθελοντισμού και στο Δήμο Ακραιφνίας!Το Orchomenos Press βρέθηκε στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής και κατέγραψε εικόνες από το έργο των πολιτών

Η δύναμη του εθελοντισμού και της κοινής προσπάθειας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη για την αλλαγή ενός τόπου προς το καλύτερο. Για μια ακόμη φορά, ο πολίτης – στα χέρια του οποίου βρίσκεται πάντοτε η περισσότεροι ισχύς – καταφέρνει να ξεπεράσει μελέτες και προγράμματα, καταφέρνει να προσπεράσει πολιτικές αδυναμίες και γραφειοκρατικά ζητήματα! Ο λόγος της ομάδας πολιτών του κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποκαταστήσει τον περιβάλλοντα χώρο και αναστηλώσει το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής που χρονολογείται από το 1893, στους πρόποδες του Αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Απόλλωνος στο Πτώο.

«Σε διάστημα λιγότερο από 6 μηνών, μια ομάδα 20 περίπου ατόμων δημιουργήσαμε μια κίνηση πολιτών και ιδρύσαμε ένα σύλλογο με την ονομασία "Εθίμων και Παραδόσεων Αγία Παρασκευή" επειδή ακριβώς το πρώτο μας έργο ήταν η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου και της ομώνυμης εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής. Με πολύ προσωπική εργασία δώσαμε ζωή στην περιοχή και δημιουργήσαμε αυτόν τον επίγειο παράδεισο» λέει στο Orchomenos Press ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λουκάς Ανδρίτσος, που επίσης πλαισιώνεται από τους κκ. Χατζή Λουκά (Αντιπρόεδρος) , Αγγέλου Χρήστος (Γραμματέας), Βασιλείου Δημήτρης και Γιώργος Βόβολος (μέλη) , κα. "Στόχος μας είναι να παρεμβαίνουμε δυναμικά στην περιοχή μας προκειμένου να δώσουμε ζωή και πάλι σε περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος" τονίζει ο κ. Ανδρίτσος ενώ δεν παραλείπει να συμπληρώσει πως ο εθελοντισμός παραμένει γι` αυτούς η κινητήριος δύναμη.
Ανήμερα, λοιπόν, της εορτής της Αγίας Παρασκεύης, στο ομώνυμο εκκλησάκι τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία από τους ιερείς π. Νεκτάριο και Αβρααμ, στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Δήμαρχος Ακραιφνίου κ. Θανάσης Ανδρίτσος, ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Γιάννης Νταβαλούμης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών.
Αμέσως μετά δόθηκε κέρασμα από τους εθελοντές του Συλλόγου, στον χώρο όπου την παραμονή είχε στηθεί τρικούβερτο γλέντι με δωρεάν φαγητό προσφορά των κτηνοτρόφων της περιοχής. Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: