Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Πρώτη παρέμβαση της Άριας Αγάτσα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των ομολόγων.


Ξεκίνησε την περασμένη την Τρίτη τις εργασίες η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των ομολόγων. Η Επιτροπή της Βουλής θα διερευνήσει σε βάθος το σκάνδαλο της περιόδου 2004 -2007 από τις αγοραπωλησίες των δομημένων ομολόγων.
Στην πρώτη της συνεδρίαση η Εξεταστική ασχολήθηκε με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα και αποφάσισε να αρχίσει άμεσα τις εργασίες της, εξουσιοδοτώντας τον πρόεδρο της Επιτροπής Ντίνο Ρόβλια να ζητήσει από τη δικαιοσύνη, την άμεση αποστολή στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας.
Η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα, στην πρώτη της παρέμβαση, μεταξύ άλλων, επισήμανε πως «πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα πιθανά ερωτήματα. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που υφίστανται οι Εξεταστικές Επιτροπές, αλλά είναι και αίτημα των καιρών, ειδικά στις ευπαθείς περιόδους που διανύουμε. ». Για το θέμα που έθεσε η αντιπολίτευση πως πρέπει να διευθυνθούν κι άλλες χρονικές περίοδοι η κυρία Αγάτσα επεσήμανε << Μείζον θέμα με πολλά αναπάντητα ερωτηματικά είναι τι έχει γίνει με τα Ασφαλιστικά Ταμεία την συγκεκριμένη περίοδο 2004 – 2007. Γι αυτό το συγκεκριμένο θέμα έχουμε εντολή από τη Βουλή και υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα στην πρόταση για την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, για τα οποία καλούμεθα να δώσουμε απαντήσεις. Είναι επιβεβλημένο διότι υπάρχουν διαδικασίες, να ακολουθήσουμε την εντολή που μας έχει δώσει η Βουλή για την περίοδο 2004 – 2007, να δώσουμε βάση εκεί και εάν προκύψουν άλλα στοιχεία, που μπορούν να συγκροτήσουν, κατά τη δική σας κρίση, μια νέα Εξεταστική Επιτροπή, εδώ είμαστε και θα προχωρήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: