Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Έρχεται οδηγός για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και εγκύκλιος


Έναν εύχρηστο οδηγό προς χρήση των αγροτών που επιθυμούν να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά έχει ετοιμάσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σύντομα θα δοθεί στην δημοσιότητα. Παράλληλα, προς έκδοση είναι και μια εγκύκλιος που θα καθοδηγεί τον τρόπο συμπλήρωσης των απαραίτητων φακέλων από τους υποψήφιους επενδυτές παραγωγούς. Τα παραπάνω ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Μπατζελή, την Τετάρτη 21 Ιουλίου, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της στρατηγικής και των πολιτικών του υπουργείου της για το διάστημα 2010 - 2011. Όπως ανέφερε η υπουργός, υπεγράφη τόσο η εγκύκλιος των δύο συναρμόδιων υπουργείων υπουργείων - ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΚΑ - όσο και η πρώτη ΚΥΑ που αφορά τον χαρακτηρισμό της γης υψηλής παραγωγικότητας.
Η εγκύκλιος απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με θέματα διοικητικής γραφειοκρατίας , ενώ ένας απλούστερος οδηγός έχει ετοιμαστεί για την ενημέρωση των αγροτών.
Η κυρία Μπατζελή διευκρίνησε ότι η ΚΥΑ αφορά τα γενικά χαρακτηριστικά των εδαφών. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει ορισμός ώστε οι αγρότες να γνωρίζουν από την αρχή ποιες περιοχές έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά.
Η κυρία Μπατζελή παραδέχτηκε ότι το χρονικό διάστημα κατάθεσης των αιτήσεων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών συρρικνώνεται συνεχώς, χωρίς να θέσει θέμα παράτασης. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία των φωτοβολταϊκών για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, συστήνοντας ταυτόχρονα αυτοσυγκράτηση, αναφέροντας ότι πρόκειται για επενδύσεις σημαντικού ύψους που εμπεριέχουν και ρίσκο.
Τέλος, τόνισε ότι τα φωτοβολταϊκά είναι το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή των αγροτών στην παραγωγή ενέργειας, και ότι στο επόμενο διάστημα το ΥΠΑΑΤ θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη της βιομάζας. Πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: