Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ενημέρωση 23 ξένων Πρέσβεων και Εμπορικών Ακολούθων για επενδύσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

































































Στιγμιότυπα από τη συνάντηση στα Καμένα Βούρλα παρουσία κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ, η τριήμερη επιχειρηματική Επίσκεψη 23 Πρέσβεων , Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων ξένων πρεσβειών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με σκοπό την ενημέρωση για τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις αναπτυξιακές προοπτικές. Στο μέσον αυτή της πολύ ενδιαφέρουσαν συνάντησης οι εμπορικοί ακόλουθοι είχαν την δυνατότητα το πρωί της Πέμπτης, 1 Ιουλίου 2010, να γνωριστούν με κυβερνητικά στελέχη αλλά και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας σε σχετική ημερίδα στο Ξενοδοχείο “GALINI” στα Καμένα Βούρλα με στόχο την προβολή των επενδυτικών ευκαιριών στην Στερεά Ελλάδα.σε γνωστό ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων.
Την ημερίδα άνοιξε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής Invest in Greece κ. Χρήστος Αλεξάκης. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν στην πρωινή αυτή συνάντηση πραγματοποίησαν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Αλέξανδρος Φούρλας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Κανελλόπουλος, ο Διευθυντής Εξοικονόμησης του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κ. Γιώργος Αγγερίδης, ο Πρόεδρος της ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Καράντζαλης και ο κ. Λουκάς Μητρόπουλος, Υπεύθυνος του Γραφείου του ΕΟΤ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον μέλος του ΔΣ της ΕΝΟΑΚΕ κ. Κώστα Τσιλιλή, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέκο Διαμαντάρα, τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕΕ και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας κ. Χρήστο Αρβανίτη. Παρόντες ήταν ακόμη πολλά στελέχη Αναπτυξιακών Εταιρειών της Περιφέρειάς μας μεταξύ άλλων και της δραστήριας ΒΑΕΠΑΕ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας, που – μεταξύ άλλων – έχει δημιουργήσει εδώ και καιρό την φιλόδοξη πύλη για ανάπτυξη της εξωστρέφειας των βοιωτικών επιχειρήσεων, γνωστή και ως Ηλεκτρονική Επιχειρηματικό Πάρκο Ν. Βοιωτίας, για το οποίο μίλησε αναλυτικά ο Πρόεδρος της και Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Λουκάς Καράντζαλης. Δράση που έρχεται, όμως, να συμπληρώσει τις ήδη προωθημένες κινήσεις του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, ιδιαίτερα στο κομμάτι των εξαγωγών μέσω των εταιρειών – μελών του, για τις οποίες μίλησε συνολικά ο Πρόεδρος του ΕΠΒ κ. Παναγιώτης Ανγιάδης.
Θυμίζουμε πως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατόπιν πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματέως κας Κατερίνας Διαμαντοπούλου, μετέχει στο πρόγραμμα «Synergassia» και συνδιοργανώνει με την Invest in Greece Agency.
Αυρίο, Παρασκευή 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις επιχειρηματιών της Περιφέρειας με τους Πρέσβεις, τους Εμπορικούς και Οικονομικούς Ακολούθους με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας με εταιρείες από τις συμμετέχουσες χώρες.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπληρώνεται με επισκέψεις των ξένων διπλωματών σε πρότυπες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, καθώς και σε τόπους αρχαιολογικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στους Πρέσβεις και τους Ακολούθους θα δοθούν επεξεργασμένες επιχειρηματικές προτάσεις για να τις προωθήσουν στις χώρες τους ενώ οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στις αγορές των χωρών τους θα έχουν την ευκαιρία κατ’ ιδίαν συναντήσεων.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Synergassia» είναι ένα ευρύ πρόγραμμα-ομπρέλα που καλύπτει το σύνολο των ενεργειών της εταιρείας Invest In Greece Agency (Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων) που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου επικεφαλής αντιπροσωπείας επιχειρηματιών συμμετείχε στο 8ο Διεθνές Επενδυτικό Συνέδριο (World Investment Conference) με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: