Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Ολοκληρώθηκε η επιτροπή αξιολόγησης φακέλων υποψηφίων Νέων Αγροτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Την Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009, ολοκλήρωσε τις συνεδριάσεις της η γνωμοδοτική επιτροπή αξιολόγησης φακέλων υποψηφίων Νέων Αγροτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καταρτίζοντας τον τελικό πίνακα κατάταξης, σύμφωνα με την συνολική βαθμολογία του κάθε υποψηφίου. Η επιτροπή ξεκίνησε τις συνεδριάσεις την Τρίτη 26 Μαΐου και έλεγξε συνολικά 247 φακέλους από τους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας. Αναμένεται η έγκριση του τελικού πίνακα κατάταξης από την Διαχειριστική επιτροπή για να δημοσιοποιηθούν οι τελικές βαθμολογίες των υποψηφίων.
Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν, ο κ. Κωνσταντίνος Σιάφης, ως πρόεδρος, γεωπόνος του γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης Φθιώτιδας, ο κ. Βασίλειος Κόλλιας, Αγρότης και πρόεδρος της Ε.Ν.Α. Βοιωτίας, ως εκπρόσωπος της Π.Ε.Ν.Α., ο κ. Νικόλαος Λιόλιος, εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο κ. Φώτης Μαυρίδης, γεωπόνος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εναλλάσσονταν ως εκπρόσωποι του ΥΠΑΑ&Τ οι κ. Βασίλειος Κλωτσοτήρας και Κωνσταντίνος Μελάς.
Μετά την δεύτερη συνεδρίαση, ο κ. Λιόλιος, ενημέρωσε πως καλώς πορεύεται η διαδικασία, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, (διαδικασίες ΟΣΔΕ), δεν μπορεί να παρευρίσκεται. Ενώ από την πρώτη ημέρα δήλωσε πως διαφωνεί τόσο με τα κριτήρια αξιολόγησης όσο και με το συνολικό ποσό που διατίθεται για το μέτρο Πρώτης Εγκατάστασης Νέων Αγροτών, αφού δεν επαρκεί να καλύψει το σύνολο των υποψηφίων, θέση με την οποία συμφώνησε και ο κ. Κόλλιας (Π.Ε.Ν.Α.) και η διαδικασία πρέπει να διακοπεί θέσεις με τις οποίες συμφώνησε έντονα και ο κ. Δημήτριος Δάλκας (ΓΕΣΑΣΕ). Ο κ. Κόλλιας (Π.Ε.Ν.Α.) τόνισε πως εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν θα γνωρίζουμε το συνολικό ποσό που απαιτείται για να ικανοποιηθούν όλοι οι εν δυνάμει δικαιούχοι και για αυτό συνέχισε την παρουσία του στην επιτροπή μέχρι και την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών της.
Οφείλεται να τονιστεί το πολύ καλό κλίμα, στο σύνολο της διαδικασίας και η πολύ καλή συνεργασία όλων των μελών της επιτροπής, που ήταν καλά προετοιμασμένοι και γνώστες της ΚΥΑ και λειτούργησαν, όπως πολλές φορές δήλωσε και ο κ. Κόλλιας, προς το συμφέρον των Νέων Αγροτών, χωρίς να αδικήσουν κανέναν υποψήφιο. Η πολύ καλή προετοιμασία των φακέλων από τους Αξιολογητές των Υπηρεσιών Γεωργικής Ανάπτυξης όλων των νομών και των Εισηγητών της Γεωργικής Ανάπτυξης Φθιώτιδας. Την διαρκή στήριξη όλης της διαδικασίας από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. Θωμά Γρεβενίτη και την εξαιρετική γραμματειακή υποστήριξη από τους κ. Παναγιώτη και κ. Νίκο.
Για την καταγραφή Βασίλειος Κόλλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: