Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Η Τελετή Αποφοίτησης 2009 από το Ενιαίο Λύκειο Ορχομενού


Μαθητές και γονείς, εκπαιδευτικοί και επίσημοι προσκεκλημένοι γέμισαν τον προαύλιο χώρο του Λυκείου το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2009, όπου η διεύθυνση του Ενιαίου Λυκείου Ορχομενού και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έδωσαν την αποχαιρετιστήρια γιορτή προς τιμή των αποφοιτησάντων μαθητών της Γ' Λυκείου.

Η γιορτή άρχισε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντή του Ενιαίου Λυκείου Ορχομενού κ. Βασίλη Γκορτζά που μεταξύ άλλων τόνισε : «Σας καλωσορίζουμε σήμερα όλους σ’ αυτήν την εκδήλωση που απευθύνεται στους αποφοίτους της Γ΄ Λυκείου και είναι σαν αποχαιρετισμός για την πορεία τους στο Λύκειο και για την νέα ζωή που έρχεται γι’ αυτούς. Τώρα πάτε σ’ άλλους χώρους, θα πάτε στα πανεπιστήμια, η ζωή σας μπαίνει σ’ ένα άλλο στάδιο όπου καλείστε πλέον με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να αντιμετωπίσετε. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σ’ όλους σας και ότι επιθυμεί ο καθένας και ότι στόχο έχει βάλει, να τον επιτύχει».
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε εκ μέρους του Συλλόγου των καθηγητών, ο εκπαιδευτικός και τέως Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γκιζίμης Κωνσταντίνος ο οποίος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, είπε μεταξύ άλλων : «Θα μου επιτρέψετε να απευθυνθώ στους νέους και στις νέες μας που στην έκφρασή τους σήμερα αποτυπώνεται η δύναμη του ονείρου. Αγαπητοί απόφοιτοι, είμαστε εδώ όλοι απόψε για να ευχηθούμε να ‘χετε ένα ωραίο ταξίδι στο δρόμο για την δική σας Ιθάκη. Το σκαρί που από τώρα και μετά εσείς οι ίδιοι θα κυβερνάτε, είναι γερό. Το χτίσαμε όλοι μαζί, γονείς... σχολείο... εσείς βέβαια με την προσωπική σας προσπάθεια και το χτίσαμε με μεράκι και μαστοριά όμως η ευθύνη των κινήσεων είναι αποκλειστικά δική σας».
«Καλή Επιτυχία»
και «Καλή δύναμη» στη ζωής τους ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, στους αποφοίτους Ορχομένιους μαθητές και ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λουκάς Υπερήφανος στο σύντομο χαιρετισμό του.
Οι χαιρετισμοί ολοκληρώθηκαν με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και οδοντίατρο κα. Βούλα Καράλη η οποία απευθυνόμενη στα παιδιά τους είπε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα επιβραβεύονται οι κόποι σας και οι προσπάθειές των σχολικών σας χρόνων, αλλά και οι προσπάθειες των γονιών σας και των δασκάλων σας… Σήμερα αφήνετε το χώρο που είχε το δεύτερο σπίτι σας και όπου είχατε την ευκαιρία να πλουτίσετε τις γνώσεις σας, να αποκομίσετε βασικά εφόδια για το μέλλον, να κάνετε φιλίες που εάν επενδύσετε σε αυτές θα κρατήσουν για μια ζωή…. Η σχολικά ανεμελιά θα δώσει τη θέση της σε προβληματισμούς για μελλοντικές επαγγελματικές πορείες. Όλα αυτά είναι λογικό να αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση..» είπε μεταξύ άλλων. Και συνέχισε με μια προτροπή: «Μη δείτε το απολυτήριο σας μόνο σαν εργαλείο επαγγελματικής αποκατάστασης. Φροντίστε να ανοίξετε τους ορίζοντές σας πέρα από καλούπια και προδιαγραφές. Μαγικές συνταγές και εξασφαλισμένοι τρόποι επαγγελματικής επιτυχίας δεν υπάρχουν. Μη συμβιβαστείτε με την μετριότητα. Μη συμβιβαστείτε γενικά στη ζωή σας αλλά πολύ περισσότερο με την επαγγελματική σας πορεία» τόνισε η κα. Καράλη.
Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαζί με το ΔΣ έδωσαν τα αναμνηστικά λευκώματα στους αποφοίτους που καταχειροκροτήθηκαν απ’ όλους τους παρευρισκόμενους. Μετά την απονομή, ακολούθησε ένα πλούσιο γεύμα που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος του σχολείου με την συνδρομή χορηγών της πόλης.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, πέρα από τους προαναφερθέντες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κκ. Γιώργος Παπαργύρης και Άρια Αγάτσα, ο Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Τριανταφύλλου, ο επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου κ. Κώστας Ξηρογιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σεραφείμ Αγραφιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της σχολικής επιτροπής κ.κ. Γιώργος Καλαμπόκας και Λάμπρος Ρόδης, ο εφημέριος της Σκριοπούς και Δ.ντης του 2ου Γυμνασίου Ορχομενού πατέρας Χαράλαμπος, εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: