Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

3o «Σεργιάνι στην Παράδοση» ...Με την συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και του Δήμου της πρωτεύουσας του Νομού μας, δεκάδες Λεβαδείτες και Λεβαδείτισσες απόλαυσαν το βράδυ του Σαββάτου, 13 Ιουνίου 2009, ένα αληθινό… «Σεργιάνι στην Παράδοση», από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς. Πρόκειται για τη 3η διοργάνωση μια μεγάλης μουσικοχορευτικής παράστασης που έγινε και φέτος στο ανοικτό θέατρο της Κρύας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτρης Τσιφής, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία τέτοιων εκδηλώσεων που προάγουν την παράδοση της πατρίδας μας απ` άκρη σ` άκρη, συνεχάρη το Λαογραφικό Όμιλο της πόλης του για το έργο και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
Στη συνέχεια, Χορευτές και Χορεύτριες όλων των ηλικιών έδωσαν το καλύτερο του εαυτού τους και παρουσίασαν χορούς και τραγούδια απ` όλη την Ελλάδα.
Τους χορευτές συνόδευσαν οι μουσικοί κκ. Νίκος Φιλιππίδης στο κλαρίνο, Κυριάκος Πετράς στο βιολί, Κωνσαντίνος Φιλιππίδης στο λαούτο, Γιάννης Γευγέλης στα κρουστά, Βαγγέλης Δημούδης στο ούτι, Μανώλης Μολυμπάκης στην κρητική λύρα και ο Γιάννης Μολυμπάκης στο κρητικό λαούτο.
Στην χορωδία φέτος ακούσαμε τις κυρίες – μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς Κατερίνα Γερμανού, Αναστασία Γιαννακού, Χαρούλα Δάλκα, Έφη Μαυροειδή, Κούλα Μερτζάνη, Μαρία Ραφτογιάννη, Μπέτυ Σκλαβούνου και Έφη Τσαγαλά.
Συνολικά το «3ο Σεργιάνι στην Παράδοση» περιελάμβανε πέντε από τους αντιπροσωπευτικότερους χορούς απ` όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλία, την περιοχή Αλμωπίας, την Αρκαδία, την Κοζάνη, την Εύβοια, την Ανατολική Ρωμυλία και Θράκη, την ορεινή και ημιορεινή περιοχή της Καρδίτσας, τα Δωδεκάνησα και το Ανατολικό Αιγαίο και τέλος έκλεισαν την παράστασή τους με τη λεβεντογέννα Κρήτη και τους μοναδικούς χορούς της.
Θυμίζουμε πως υπεύθυνοι διδασκαλίας των χορευτικών τμημάτων του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς είναι ο κ. Νώντας Στυλόπουλος για τους ενήλικες και ο η κ. Χρύσα Αποστολίδου για το παιδικό τμήμα.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ακόμη – πέρα από δεκάδες κατοίκους της πόλης – ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Αυγέρης και Σωτηρόπουλος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και πολιτευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Καράμπελας, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Τομέα Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Άκης Βαγιάκος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΠΒ και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θήβας κ. Αλέκος Σταϊκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Κώστας Παπασπύρου, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή Βασιληά, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Στέλλα Ταπανλή, κ.α.
Τέλος, χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ο Εργολάβος Οικοδομών κ. Σωτήρης Αυγέρης, ο Δ. Νομικός και η Γκώνιας ΑΕ. .
Και του χρόνου!
Δείτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: