Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Χρήσιμες πληροφορίες για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης…


Στο Μουσείο της Ακρόπολης λειτουργεί το Εστιατόριο του Μουσείου με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και έναν εξώστη 700τ.μ. με θέα στους ιστορικούς λόφους της Αθήνας. Το Καφέ του Μουσείου στον ισόγειο χώρο έχει θέα την αρχαιολογική ανασκαφή.


Εστιατόριο:

Το Εστιατόριο του Μουσείου φιλοξενείται στον δεύτερο όροφο. Προσφέρεται μια ποικιλία από μεζέδες από ελληνικά προϊόντα. Δεν δεχόμαστε προς το παρόν κρατήσεις (8.00 π.μ. – 8.00 μ.μ.).

Καφέ:

Το Καφέ του Μουσείου φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο και είναι ανοιχτό μόνο για τους επισκέπτες του Μουσείου. Στο Καφέ δεν δεχόμαστε κρατήσεις (8.00 π.μ. – 8.00 μ.μ.).

Ώρες λειτουργίας:

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ανοιχτό καθημερινά, από τις 8.00 π.μ. έως και τις 8.00 μ.μ., εκτός από τις Δευτέρες. Τελευταία ώρα πρόσβασης στο Μουσείο είναι στις 7.30 μ.μ. Οι χώροι εκθεμάτων αρχίζουν να εκκενώνονται δεκαπέντε λεπτά πριν την ώρα κλεισίματος του Μουσείου. Αργίες:Το Μουσείο είναι κλειστό τις παρακάτω ημερομηνίες: 1 Ιανουαρίου, 6 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή, Δευτέρα του Πάσχα, 1 Μαΐου, Αγίου Πνεύματος, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 25 Δεκεμβρίου & 26 Δεκεμβρίου.


Είσοδος Μουσείου:

Η κύρια είσοδος του κτιρίου του Μουσείου για το κοινό βρίσκεται στον πεζόδρομο της Οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οι επισκέπτες που φτάνουν με τουριστικά λεωφορεία εισέρχονται από την είσοδο της Οδού Χατζηχρήστου και μπορούν να περπατήσουν μέχρι την κύρια είσοδο του μουσείου (από την πλευρά της Οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου).


Εισιτήρια:

Ήδη από την προχθές (Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009), οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέρχονται στο Μουσείο με εισιτήριο που θα το αγοράζουν από τα ταμεία του Μουσείου ή από την υπηρεσία e-ticketing της ιστοσελίδας. Επίσης, από την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009 θα ισχύει η δωρεάν είσοδος για τους κατόχους της Κάρτας Πολιτισμού. Από τις 21 Ιουνίου 2009 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2009, η τιμή εισόδου στο Μουσείο είναι 1 ευρώ.
Περισσότερα στο http://www.theacropolismuseum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: