Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Μεθαύριο η καταβολή των αποζημιώσεων για ζημιές από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και τον Απρίλιο του 2009


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., μεθαύριο, 26 Ιουνίου του 2009, θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις συνολικού ύψους 11.285.581 Ευρώ.
Συγκεκριμένα, εκκαθαρίσθηκαν και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις 11.734 παραγωγών 38 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 από βροχοπτώσεις, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό και ανεμοθύελλα σε διάφορες καλλιέργειες, καθώς επίσης και για τη μειωμένη παραγωγή φυλλοβόλων εσοδείας 2008.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των Νομών:
Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Χαλκιδικής και Χανίων.
Οι παραπάνω αποζημιώσεις θα καταβληθούν την 26-06-2009 στους δικαιούχους παραγωγούς μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, σε δηλώσεις του για το θέμα αυτό, τόνισε τα εξής:
«Με γρήγορες διαδικασίες, με συνέπεια και αξιοπιστία, καταβάλλουμε για άλλη μια φορά άμεσα τις αποζημιώσεις των δικαιούχων παραγωγών για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους κατά τους προηγούμενους μήνες, καθώς και για τη μειωμένη παραγωγή των φυλλοβόλων την προηγούμενη χρονιά.
Οι διαδικασίες ελέγχων και πιστοποίησης προωθήθηκαν από τον ΕΛΓΑ με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
Η Κυβέρνηση βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και το αποδεικνύει έμπρακτα με όλες της τις ενέργειες».


Σημειώνεται ότι αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε παραγωγό καθώς επίσης και για το ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.elga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: