Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009

Δείτε τι έγινε χθες το βράδυ στον Άγιο Δημήτριο...

Περίσσεψε η λεβεντιά, περίσσεψε το μεράκι, περίσσεψε η ζωντάνια στην καλοκουρδισμένη μουσικοχορευτική παράσταση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών που διοργάνωσαν από κοινού, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και το Τμήμα Παράδοσης και Χορού του Αγίου Δημητρίου. Στο κατάμεστο προαύλιο της πλατείας του Αγίου Δημητρίου, χθες το βράδυ, μικροί και μεγάλοι, καταχειροκρότησαν τόσο τα παιδιά του χωριού τους, όσο και τους προσκεκλημένους τους, τα χορευτικά συγκροτήματα από την γειτονική μας Θήβα και το Προσήλιο της Άμφισσας, με συντονιστή και εμπνευστή της εκδήλωσης τον χοροδιδάσκαλο κ. Χρήστο Φλωκατούλα.


Συγκεκριμένα, χορούς από την Θεσσαλία παρουσίασαν ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «Ο ΛΑΙΟΣ» ενώ χορούς της Ρούμελης χόρεψαν, επίσης χαρισματικά, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσηλίου Άμφισσας. Το πιο ζεστό χειροκρότημα, όμως, έκλεψαν και τα χορευτικά τμήματα του Τμήματος Παράδοσης και Χορού του Αγίου Δημητρίου, το μεγάλο με τους ενήλικους χορευτές αλλά το μικρό και το παιδικό με τους πιο μικρούς χορευτές! Με επικεφαλή τον κ. Χρήστο Φλωκοτούλα, παρουσίασαν χορούς από τα νησιά του Αιγαίου, της Θράκης και την Ανατολικής Ρωμυλίας και Μαυροθαλασσιτίκους.
Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της ορχήστρας αποτελούμενη από νέους οργανοπαίχτες, τους κκ. Παπαγεωργόπουλος Αλέξανδρος (κλαρίνο) (Λαούτο), Ντούμας Αποστόλης (Τουμπερλέκι) και Χατζής Δημήτρης (Τραγούδι).
Το μουσικό πρόγραμμα έκλεισε με την παράδοση αναμνηστικών στους συμμετέχοντες συλλόγους από τους επίσημους προσκεκλημένους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κκ. Γεώργιος, οι εφημέριοι π. Ηλίας, π. Χαράλαμπος και π. Ιωάννης, Ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Τόγιας, οι Αντινομάρχες κκ. Φανή Παπαθωμά και Νίκος Παπαναγιώτου, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κκ. Γιάννης Τσιγαρίδας, Γιώργος Ζιώγας, Γιώργος Παπαργύρης και Άρια Αγάτσα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Γιάννης Νταβαλούμης, Γιώργος Ζάχαρης και Λάμπρος Ρόδης, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων. Αισθητή έγινε, ωστόσο, η απουσία από την εκδήλωση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Μπόλμπαση (!)….


Δεν υπάρχουν σχόλια: