Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Γιατί ο Δήμος Ορχομενού επαναδιεκδικεί την έκταση του ΚΕΜΑΕ; Τι μετέδωσε για τη μελλοντική επένδυση το Star Κεντρικής Ελλάδας

Γράφτηκε από τον Θανάση Μερτζάνη



Η έγκριση υποβολής αιτήματος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρηση της έκτασης (ΚΕΜΑΕ) στο Δήμο Ορχομενού, επαναφέρει σε νέα βάση το ζήτημα διεκδίκησης πίστας αυτοκινήτων στον Ορχομενό. Το συγκεκριμένο θέμα έρχεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ Ορχομενού την ερχόμενη Δευτέρα στις 6.00 το απόγευμα, όπου και αναμένεται να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες για τη νέα επένδυση που διαφέρει παρασάγγας από αυτή του παρελθόντος.

Η νέα πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στη δημιουργία πίστας δοκιμών αυτοκινήτου και δράσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού στην έκταση των 1380 στρεμμάτων, που το τότε ΚΕΜΑΕ φιλοδοξούσε να κατασκευάσει αυτοκινητοδρόμιο προδιαγραφών φόρμουλα1.

Το ναυάγιο του φιλόδοξου σχεδίου τότε, έφερε τη συγκεκριμένη έκταση πίσω στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, όπου και ανήκει.

Ωστόσο, τόσο στο ειδικό χωροταξικό σχέδιο της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το 2003 όσο και στα επιχειρησιακά σχέδια του Δήμου Ορχομενού διαχρονικά, προβλέπεται ξεκάθαρα ότι η έκταση προορίζεται για το συγκεκριμένο σκοπό, γεγονός που αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα του Δήμου Ορχομενού στη νέα επαναδιεκδίκηση των 1380 στρεμμάτων από το αρμόδιο υπουργείο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει και ο επενδυτής ο οποίος έχει συμφωνήσει με το Δήμο την ανάπτυξη τη επένδυσης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της οποίας αγγίζει τα 1-2 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: